Amenzi de peste 110.000 de lei, aplicate de polițiștii locali constănțeni pentru aruncarea gunoiului la întâmplare

Amenzi de peste 110.000 de lei, aplicate pentru aruncarea gunoiului la întâmplare. FOTO DGPL Constanța

Mai multe persoane de pe raza municipiului Constanța, care în cursul săptămânii trecute au aruncat gunoi pe domeniul public, în alte locuri decât în cele special amenajate, au fost identificate și sancționate de către polițiștii locali. Amenzile totale aplicate au depășit 110.000 de lei.

Potrivit Primăriei Constanța, săptămâna trecută, polițiștii locali au aplicat 87 de sancțiuni persoanelor fizice și juridice, în valoare totală de 110 500 lei. Astfel:

  • șase sancțiuni, în valoare totală de 69.000 de lei, au fost aplicate conform Legii nr. 211/2011 privind gestionarea deșeurilor;
  • 78 de sancțiuni, în valoare totală de 32.500 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice și juridice pentru- scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane etc);
  • trei sancțiuni, în valoare de 9.000 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate.

Pentru a evita aceste situații neplăcute și pentru a rămâne cu banii în buzunar, cetățenii orașului Constanța sunt rugați să nu mai arunce gunoiul pe stradă, să nu mai depoziteze sacii menajeri cu deșeuri pe domeniul public sau la colțurile străzilor, iar constănțenii care locuiesc la case să scoată gunoiul doar în zilele de colectare stabilite cu operatorul de salubritate și în recipiente speciale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*