Spargeri multiple într-un camping din Mamaia Nord. Polițiștii îi caută pe hoți, dar i-au amendat și pe proprietarii locației care nu a asigurat paza

Masina de politie cu girofar în trafic. FOTO Catalin Schipor

În lipsa paznicilor, mai mulți turiști aflați în campingul GPM din Mamaia Nord au fost prădați în noaptea de 24 spre 25 iulie. Mai multe plângeri penale au fost făcute de către păgubiți, iar administratorul campingului a fost amendat pentru că nu a asigurat paza.

Bilanțul făcut de către polițiști este unul bogat, semn că infractorii au lucrat în voie. Astfel, un turist din București a reclamat lipsa sumei de 3000 de dolari si a unui telefon mobil marca Asus Zenton 3 Ultra dintr-o rulota, din cercetări stabilindu-se că autorii au patruns pe ușa de acces lăsată deschisa. Altui turist din Bucuresti i-a dispărut suma de 2800 lei din rulotă, autorii au patruns pe un geam lasat deschis. Un turist din Galați a reclamat furtul dintr-o autoutilitara Volkswagen a sumei de 260 ron și un telefon mobil Samsung Galaxy A5. Și aici autorii au patruns pe portiera stânga față ce fusese lăsată neasigurată. Unui alt turist din Galați i-a fost furată suma de 1.200 lei și un telefon mobil Samsung Galaxy J5 din autoturismul marca Dacia Logan. Aici autorii au pătruns prin forțarea butucului portierei dreapta față.

Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, societatea în cauză avea obligația conf Legii 333 sa asigure paza și protecția bunurilor, ceea ce nu a realizat corespunzator.

În cauză, anterior polițiștii din Năvodari au efectual control la societatea comercială ce deține campingul privind respectarea Legii 333, au pus în vedere să se remedieze problemele constatate. În urma lanțului de infracțiuni au aplicat și o amendă de 2.000 lei pentru nerespectarea dispozițiilor anterioare ale polițiștilor, iar pe unicul paznic cu 100 lei.

De asemenea, se fac cercetari în 4 dosare penale pentru identificarea și tragerea la raspundere a autorilor și recuperarea prejudiciului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*