Handbalistele de la CSO Ovidiu, în plină competiție națională  

Handbalistele de la CSO Ovidiu. FOTO CSO Ovidiu

Activitate intensă în cadrul secțiilor Clubului Sportiv Orășenesc Ovidiu, atât pentru sportivii de performanță, cât și pentru cei care fac primii pași în activitatea sportivă.

Pentru fotbaliștii seniori, angrenați în campionatul Ligii a IV-a (seria constănțeană), meciurile disputate în luna aprilie au consolidat poziția în prima parte a clasamentului, fotbaliștii antrenați de Mircea Bangheorghe reușind trei victorii și fiind învinși doar în confruntarea cu liderul seriei, Gloria Băneasa. Astfel, fotbaliștii ovideni au dispus cu 2-1 de Viitorul Hârșova și 7-0 de CS Agigea, ambele meciuri disputate în deplasare, precum și cu 3-0, pe teren propriu, de Poseidon Limanu, ocupanta locului 3. După disputarea a 26 de etape, CSO Ovidiu ocupă locul 5, cu 51 puncte (25 de meciuri jucate), seria fiind condusă de Gloria Băneasa (66p) și CS Năvodari (65p). Pentru următorul meci, programat sâmbătă, 30 aprilie, CSO Ovidiu se deplasează la Medgidia.

În plin campionat se află și tinerele handbaliste antrenate de Cristina Rusali, calificate în Grupa Valoare 1 la categoria junioare III. Acestea au disputat în luna aprilie nu mai puțin de patru meciuri, după care au acumulat 4,5 puncte. Astfel, CSO Ovidiu a învins HC Omer Constanța 31-29 (12-11, 6-8, 13-10), pierzând celelalte trei meciuri, după cum urmează: 13-63 (2-23, 4-19, 7-21) cu ASC Lucian Gute Galați (lidera grupei), 27-35 (11-14, 8-9, 8-12) cu CSȘ Bacău (locul 2) și 25-30 (9-11, 7-10, 9-9) cu CSȘ Galați.

Conform regulamentului competiției, la acest nivel de vârstă, meciurile se dispută pe durata a trei reprize, fiecare a câte 20 de minute. În prima repriză, se joacă cu câte cinci jucătoare de câmp, plus portar, în timp ce în reprizele a doua și a treia se joacă cu câte șase jucătoare de câmp și portar. Fiecare repriză începe de la scorul de 0-0. În realizarea clasamentului, echipele primesc câte un punct pentru fiecare repriză câștigată și o jumătate de punct pentru reprizele încheiate la egalitate. La final, echipa care a înscris cel mai mare număr total de goluri este câștigătoare și primește 2 puncte. În caz de egalitate, fiecare echipă primește câte un punct.

În clasament, CSO Ovidiu ocupă locul 5, cu 15,5p (un meci mai puțin), urmând să primească vizita celor de la LPS Suceava, într-un meci din cadrul etapei a VIII-a. Meciul este programat vineri, 29 aprilie, de la ora 10.00, la Sala Ovidiu.

Perioadă de acumulări intense și pentru sportivii secției de karate, pentru care, luna viitoare, urmează participarea la cea mai importantă competiție a primei jumătăți a anului, Ashihara Karate Romanian Open, competiție ce are loc sub egida Fecerației Române de Arte Marțiale și care este programată în perioada 21-22 mai, în Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic „Sydney 2000”, de la Izvorani (foto).

Nu în ultimul rând, cele două noi secții ale CSO Ovidiu, gimnastică ritmică și baschet, și-au început deja activitatea, fiind constituite primele grupe pentru începători, însă, în același timp, continuă acțiunile de preselecție în rândul copiilor. Astfel, copiii dornici de mișcare, cu vârste cuprinse între 4-12 ani, sunt așteptați să participe la antrenamentele GRATUITE organizate în cadrul secției de gimnastică ritmică, sub conducerea antrenoarei Hermina Rusu. Antrenamentele au loc în sala de sport a CSO Ovidiu (str.Primăverii, nr.2A), detalii privind programul putând fi obținute la numărul de telefon 0720996880. Pentru cei care preferă baschetul, secție sportivă care își desfășoară activitatea sub conducerea antrenoarei Simona Chiroșca, antrenamentele de selecție (GRATUITE) au loc tot la sala CSO Ovidiu, fiind așteptați să participe copii, fete și băieți, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. Mai multe detalii pot fi obținute la numărul de telefon 0727214766.

Reamintim că activitatea sportivilor de la CSO Ovidiu este sprijinită financiar și moral de către Primăria Orașului Ovidiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*