Halterofilii de la CSO Ovidiu, speranțe pentru medalii la Campionatele Naționale U16-17 și faza finală a Cupei României

Delegația CSO Ovidiu la Campionatele Naționale de la Arad. FOTO CSO Ovidiu

Timp de cinci zile, începând de astăzi, Aradul găzduiește faza finală a Campionatelor Naționale de haltere, competiție rezervată juniorilor și junioarelor U16-17. Totodată, competiție contează și ca etapă finală a Cupei României. La competiție participă sportivi reprezentând cele mai importante cluburi din țară, printre care și cinci reprezentanți a secției de haltere din cadrul CSO Ovidiu.

Este cel mai important și cel mai așteptat concurs al anului pentru sportivii care concurează la această categorie. Sunt prezenți cei care au obținut calificarea în urma celor trei etape de calificare desfășurate în acest an. Sunt reprezentate 25 de cluburi din țară, practic urmează să vedem la lucru viitorul halterelor românești, sportivii care vor reprezenta România în cele mai importante competiții internaționale în următorii ani, a declarat, pentru CTnews, antrenorul secției de haltere a CSO Ovidiu, Eduard Simineanu.

Delegația constănțeană merge în orașul din vestul țării cu speranțe îndreptățite la medalii, speranțe alimentate de rezultatele obținute la concursurile din acest an.

Nutrim speranța ca toți sportivii să se claseze între primii cinci la categoriile la care participă, mai ales că doi dintre ei, Andrei Cosmin Botezatu și Ioana Maria Țurcanu participă la categorii de vârstă superioare, având 13, respectiv 14 ani. Evident, rezultatele obținute în etapele de calificare ne îndreptățesc să sperăm la obținerea titlurilor naționale de către Gabriela Brândușa Țurcanu și Ionuț Gabriel Tucă, a mai declarat antrenorul constănțean.

Așadar, cei cinci sportivi care vor reprezenta CSO Ovidiu în competiția de la Arad sunt Gabriela Brândușa Țurcanu (categoria +81kg, câștigătoare a celor trei competiții de calificare) și Ioana Maria Țurcanu (14 ani, categoria 71kg), la feminin, respectiv Ionuț Gabriel Tucă (cat.95kg, câștigător a două etape de calificare, vicecampion național de seniori și campion european în 2019, cu recorduri europene la categoria sa de vârstă), Gabriel Alin Mititelu (cat.73kg, sportiv ce revine după doi ani de pauză competițională) și mezinul Andrei Cosmin Botezatu (13 ani, cat.73kg, campionul național la U15, sportiv monitorizat cu atenție de antrenorii loturilor naționale).

Secția de haltere a CSO Ovidiu este înființată în anul 2013, iar activitatea este susținută de către Primăria Orașului Ovidiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*