Guvernul României alocă 114 milioane de lei pentru realizarea Sălii Polivalente din Constanța

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de miercuri, 10 noiembrie, alocarea a 113.906.000 de lei, odată cu reaprobarea indicatorilor tehnico-economici, pentru implementarea proiectului de investiții „Sală Sport Polivalentă – 5.000 locuri”, în municipiul Constanța.

„Demararea proiectului de construcție a sălii polivalente, prin reaprobarea indicatorilor tehnico-economici, este un obiectiv important pentru comunitate, având în vedere că, în prezent, cea mai mare sală de sport care există în municipiu are o capacitate de doar 1.800 de locuri”, a precizat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Sala polivalentă din Constanța va avea trei niveluri, cu un total de 18.500 mp și o capacitate de 5.000 de locuri. Din punct de vedere funcțional, clădirea va cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncțional, dimensionată pentru terenuri de handbal, baschet și volei, cu zonă de protecție specifică fiecărui sport. De asemenea, noua sală polivalentă va fi prevăzută și cu o zonă cu gradene, care va asigura locurile pentru public, spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, conform regulamentelor federațiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spații pentru sportivi, spații destinate securității și organizatorilor de evenimente, zone administrative, de depozitare și tehnice, precum și spații operaționale, în vederea asigurării unei funcționări eficiente, în conformitate cu standardele și normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, sala polivalentă va fi prevăzută și cu spații pentru dotări secundare de tip comercial, precum cafenele, magazine cu caracter sportiv și cu zone special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă și VIP.

„Hotărârea de Guvern de astăzi pentru aprobarea indicatorilor urmărește, în primul rând, deblocarea unei investiții care a fost demarată încă din 2016. De altfel, în prezent, avem 30 la sută din această construcție executată, însă, după inițierea realizării obiectivului de investiții, au avut loc o serie de modificări legislative și creșteri ale prețului inițial, cu impact asupra valorii obiectivului de investiții, care au condus la necesitatea reavizării și reaprobării indicatorilor tehnico-economici pentru ca investiția să poată continua. Estimăm finalizarea proiectului în următorii doi ani”, a mai precizat Cseke Attila.

Obiectivul de investiții este finanțat în cadrul Programului național de construcţii de interes public sau social – Subprogramul ”Săli de sport”, derulat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, societate aflată în subordinea MDLPA. Conform indicatorilor tehnico-economici, participarea financiară revine CNI în cuantum de 97.016.000 de lei și cofinanțare din partea primăriei municipiului Constanța – în valoare de 16.890.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*