Grevă japoneză la SPIT Constanța: personalul este nemulțumit de Legea Salarizării

Site-ul SPIT Constanța
Site-ul SPIT Constanța

Grupa sindicală 3 constituită la nivelul Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța, din cadrul Sindicatului Liber al Salariaților din Administrația Publică (SLSAP) Constanța organizează grevă japoneză miercuri, 24 mai și joi 25 mai 2017.

Astfel, instituția susține demersurile Federației Sindicatelor din Administrație și dezaprobă modul de desfășurare a dezbaterilor publice, în Comisia de muncă, familie și protecție socială din Senat, pe seama proiectului legii- cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Greva are drept scop modificarea și completarea proiectului Legii Salarizării personalului plătit din fonduri publice, respectiv:

– păstrarea salariilor avute la data intrării în vigoare a noii legi, dacă acestea sunt mai mari decât cele stabilite conform noilor dispoziții;
– constituirea unei noi familii ocupaționale ale cărei atribuții sunt specifice și distincte privind colectarea și constituirea veniturilor bugetare, “familia ocupațională financiar-fiscală, administrare venituri bugetare”;
– tratament nediscriminatoriu și transparent pentru toți bugetarii, fără excluderea salariaților din administrația publică locală din grilelele de salarizare.

Fără o remunerare a salariaților în instituțiile publice ale statului armonizată după calitatea muncii, realistă, corectă și cu efecte în timp nu s-ar putea menține personalul bine pregătit, capabil sa se adapteze la noile cerințe economico-sociale și să asigure menținerea nivelului standardelor europene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*