Garda de Mediu Constanța susține că incendiul de la Petromidia nu a afectat calitatea aerului în zonă și nu a necesitat evacuarea populației

Garda de Mediu Constanța a precizat vineri, printr-o informare de presă, că incendiul de la Petromidia nu a afectat calitatea aerului în zonă Năvodari și a necesitat evacuarea populației. La locul producerii incidentului a fost degajat fum negru, direcția de propagare inițială fiind spre lacul Corbu.

Astfel, potrivit informațiilor transmise de către laboratorul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, stațiile fixe de monitorizare a calității aerului amplasate în localitatea Năvodari au înregistrat valori crescute fără a se atinge valorile limită, necesare pentru evacuarea populației.

„APM Constanța a prelevat probe COV (compuși organici volatili – n.r.) la limita instalației și la limita amplasamentului rafinăriei. Pana la aceasta ora nu au fost emise buletinele de analiză”, au mai precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

Un incendiu la Instalația de Hidrofinare Petrol Motorina din cadrul Rafinăriei Rompetrol a avut loc vineri, 2 iulie, în jurul orei 12.15, în urma căruia o persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite. Instalația face parte din obiectivul SEVESO, încadrată în categoria amplasamentele de nivel superior, conform prevederilor Legii nr. 59/2016.

Bilanțul final al victimelor este de șase persoane, astfel: un mort, două persoane cu arsuri pe 45 la sută, respectiv 35 la sută din suprafața corpului, transportate cu două elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, două persoane cu diverse traumatisme transportate la spital și o persoană cu arsuri minore, care a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Cauzele producerii incidentului nu sunt cunoscute, posibilă defecțiune la elemente din instalație. Incendiul a fost lichidat, rafinăria fiind în procedura de oprire controlată. La acest moment nu mai există flacără, iar echipajele de intervenție acționează pentru răcirea zonei de ardere, în scopul eliminării posibilității de reaprindere. Planul Roșu de Intervenție a fost  dezactivat la ora 16.20.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*