Garda de Mediu a aplicat două amenzi de 165.000 de lei după incendiul de la Fabrica de ciment din Medgidia

Incendiu la Medgidia

Garda de Mediu Constanța a aplicat două amenzi de 165.000 de lei după incendiul de la Fabrica de ciment din Medgidia.

„Urmare a incendiului produs in data de 03.06.2024 in incinta fabricii de ciment din Medgidia si a verificarilor realizate de Garda de Mediu Contanta, s-au aplicat doua amenzi in valoare totala de 165.000 lei, in baza Legii 278/2013 privind emisiile industriale si a Legii 104/2011 privind calitatea aerului inconjurator.

Operatorul economic nu a respectat in totalitate conditiile din autorizatia integrata de mediu, si anume: nu a notificat producerea incendiului si nu a transmis raportul de informare in cazul poluarii accidentale; nu a asigurat siguranta instalatiilor si echipamentelor pentru prevenirea incendiului; nu a respectat procedurile si obligatiile referitoare la manipularea si depozitarea anvelopelor uzate, receptionate in scopul valorificarii prin coincinerare in procesul de fabricare a cimentului.

Au ars cca.150 tone deseuri -anvelope uzate, producandu-se degajari mari de fum si emisii poluante in atmosfera.

ISU Dobrogea a emis mesaj RO-ALERT pentru protectia populatiei din localitatile Poarta Alba si Castelu, incendiul fiind lichidat in aproximativ doua ore” – Garda de Mediu Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*