Fregata “Regele Ferdinand” şi-a încheiat misiunea NATO

Fregata "Regele Ferdinand". FOTO Forțele Navale

Cei 240 de militari de la bordul fregatei „Regele Ferdinand” au raportat „Misiune îndeplinită”, după ce nava a acostat joi, 18 aprilie, în portul militar Constanța.

Plecată la sfârșitul lunii martie din baza de dislocare permanentă, fregata a desfășurat misiuni specifice, în Marea Neagră, în cadrul grupării navale permanente SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), din care au mai făcut parte nave militare ale Bulgariei, Canadei, Olandei, Spaniei și Turciei.

Nava militară românească a făcut escale în portul Trabzon din Turcia și în portul Poti din Georgia, unde a primit vizita ambasadorului țării noastre în Georgia, E.S. Radu Liviu Horumbă.

Fregata „Regele Ferdinand” și celelalte nave militare din SNMG-2 au participat, săptămâna trecută la Exercițiul multinațional „Sea Shield 19”, organizat de Forțele Navale Române, în cadrul căruia marinarii din mai multe state membre NATO au exersat proceduri de acțiune privind apărarea colectivă, adaptate la tipologia amenințărilor de securitate din regiunea Mării Negre.

Anul acesta, Alianța Nord-Atlantică și-a sporit prezența navală în Marea Neagră, iar activităţile militare desfăşurate în comun pe mare, precum exerciţiile multinaţionale, contribuie la creșterea interoperabilităţii la nivel aliat şi demonstrează nivelul ridicat al determinării, precum şi forţa de care NATO dispune pentru a asigura securitatea fiecărui stat membru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*