Fregata „Regele Ferdinand” la final de misiune

Fregata „Regele Ferdinand“ se întoarce acasă. FOTO Forțele Navale Române

După ce a parcurs peste 5.000 de mile marine în Marea Neagră, Marea Marmara, Marea Egee și Marea Mediterană, Fregata „Regele Ferdinand” acostează miercuri, 8 noiembrie, ora 10.00, în portul militar Constanța, iar echipajul va fi în măsură să raporteze „Misiune îndeplinită!”.

Nava a plecat din portul Constanța la data de 6 octombrie și a participat la Operația NATO Sea Guardian, în Marea Mediterană, pentru supravegherea traficului maritim și combaterea acțiunilor ilegale în bazinul est-mediteranean, iar în perioada 1-6 noiembrie a asigurat comanda grupării navale NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2), care a operat în Marea Neagră.

Fregata „Regele Ferdinand” a intrat în serviciul Forțelor Navale Române în anul 2004 și este nava militară a României cu cele mai multe misiuni internaționale în teatrele de operații marine.

Nava face parte din pachetul de forțe puse la dispoziția Alianței Nord-Atlantice de către țara noastră, iar prin participarea militarilor români la Operația Sea Guardian, Forțele Navale au contribuit la consolidarea securității comune a Alianței și la transmiterea mesajului de pace a Armatei României.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*