Amenda de 1.500 lei pentru plimbarea unui rottweiler în parcul de la Casa de Cultură din Constanța

Cățelul periculos a atras o amendă. FOTO Poliția Locală Constanța

Câinii sunt animale care în functie de diverși factori pot reacționa imprevizibil, mai ales dacă este vorba de câini din rasele cu potențial agresiv. Tocmai de aceea, deținătorii de câini intră sub incidența unor legi speciale, iar nerespectarea lor se poate sancționa cu amendă și chiar cu închisoarea.

Chiar dacă legea în acest domeniu este destul de drastica, multi deținători de câini o încalcă, pe motiv că își cunoaște bine animalul, chiar dacă asta înseamnă să plimbe un câine cu potențial agresiv fără botniță, într-un parc, chiar dacă nu erau copii în zonă.

În această situație a fost depistată o femeie în parcul de la Casa de Cultură din Constanța, de către un echipaj al Poliției Locale în dimineața de luni 7.10

“A fost identificată proprietara unui câine încadrat în categoria periculos, de talie mare, rasa Rottweiler, care însoțea animalul în parcul de la Casa de Cultură iar acesta nu avea botniță, fiind astfel încălcată o obligație legală. Deținătorul legal al patrupedului a fost sancționat contravențional cu suma de 1500 lei, în conformitate cu dispozițiile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi”, au precizat reprezentanții DGPL Constanța.

Polițiștii locali reamintesc faptul căn erespectarea obligațiilor legale privind deținerea unui animal de companie și plimbatul câinelui fără lesă și/ sau botniță pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar și însoțit de stăpân, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului animalului de companie cu amendă contravențională ce poate ajunge până la 1.500 de lei, la fel ca și în cazul prezentat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*