Fregata „Regele Ferdinand” la final de misiune

Fregata „Regele Ferdinand“ se întoarce acasă. FOTO Forțele Navale Române

După ce a parcurs peste 5.000 de mile marine în Marea Neagră, Marea Marmara, Marea Egee și Marea Mediterană, Fregata „Regele Ferdinand” acostează miercuri, 8 noiembrie, ora 10.00, în portul militar Constanța, iar echipajul va fi în măsură să raporteze „Misiune îndeplinită!”.

Nava a plecat din portul Constanța la data de 6 octombrie și a participat la Operația NATO Sea Guardian, în Marea Mediterană, pentru supravegherea traficului maritim și combaterea acțiunilor ilegale în bazinul est-mediteranean, iar în perioada 1-6 noiembrie a asigurat comanda grupării navale NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2), care a operat în Marea Neagră.

Fregata „Regele Ferdinand” a intrat în serviciul Forțelor Navale Române în anul 2004 și este nava militară a României cu cele mai multe misiuni internaționale în teatrele de operații marine.

Nava face parte din pachetul de forțe puse la dispoziția Alianței Nord-Atlantice de către țara noastră, iar prin participarea militarilor români la Operația Sea Guardian, Forțele Navale au contribuit la consolidarea securității comune a Alianței și la transmiterea mesajului de pace a Armatei României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*