FOTO Ziua Drapelului Național, sărbătorită cu patriotism la Medgidia

Ziua drapelului Medgidia. FOTO Alexandru Bran

Zi de mare însemnătate pentru întreg poporul român, Ziua Drapelului, a fost marcată la Medgidia, printr-un moment cu puternic caracter evocator, consacrat istoriei patriei.
Constituția României din 1991 prevede că drapelul tricolor este un simbol național alături de stemă, sigiliu și imn.
Alcătuit din culorile albastru, galben, roșu, drapelul românesc a fost decretat, pentru prima oară, ca simbol național al statului român, de către Guvernul revoluționar provizoriu din Țara Românească la 14/26 iunie 1848.
În data de 20 mai 1998, Legea 96/1998 a statuat ca ziua de 26 iunie să fie momentul de sărbătorire oficială a drapelului național român.
La Medgidia evenimentul a debutat cu defilarea reprezentanților administrației publice locale și a culminat cu intonarea imnului de stat al României. În continuarea manifestării, actrița Andreea Chiuș a recitat poezia ”Drapelul Românesc”, scrisă de Ion Crișu.
La finalul celebrării, Ansamblul Pandelașu a încântat publicul prezent cu un dans din zona Olteniei.
Sărbătorită la nivel național, Ziua Drapelului, dovedește încă o dată puternica și unificatoarea semnificație istorică a tricolorului pentru românii de pretutindeni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*