FOTO Zeci de scafandri de intervenție din țară se antrenează, vara acesta, la ISU Constanța

Intervenție a salvatorilor constănțeni în Portul Midia după ce un bărbat ar fi sărit de pe un vas. FOTO cu rol ilustrativ

Scafandri din 34 de județe din țară participă în perioada 5 aprilie – 19 septembrie, la un stagiu de pregătire și antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție din cadrul ISU Constanța, sub atenta îndrumare a specialiștilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Antrenamentele lor se desfășoară zilnic, având inclusiv antrenamente de noapte, cu echipament de scufundare specific atât sezonului rece, cât și sezonului cald.

Potrivit reprezentanților ISU Constanța, o activitate deosebit de importantă o reprezintă antrenamentele specifice în mediul acvatic care trebuie efectuate periodic ca formă de pregătire continuă a personalului operativ încadrat pe aceste funcții.

„Și dacă cineva mai avea semne de întrebare privind condiția fizică excelentă și pregătirea fără cusur a unui scafandru, gândiți-vă dacă ați putea să alergați zilnic kilometrii, după care să intrați în apa rece a mării, pentru a face scufundări la aproape 25 de metri adâncime, să reacționezi bine la eventualele pericole pe care le poți întâlni în mediul submersibil și să îți verifici echipamentele minuțios, chiar și atunci când oboseala o resimți la cote maxime. Dacă vorbim de incendii sau intervenții SMURD, știm cu toții că pompierii militari sunt ținuți în priză ca urmare a numărului crescut de misiuni, însă în ceea ce privește intervențiile scafandrilor, acestea sunt mai puține, motiv pentru care este nevoie de desfășurarea unor antrenamente speciale periodice, unde sunt urmărite aspectele ce țin de procedeele de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și siguranţa salvatorilor”, au transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*