FOTO VIDEO Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Cumpăna

Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Ziua de 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor Române, a fost marcată la Cumpăna, prin mai multe manifestări organizate de Primăria și de Consiliul Local. Sute de locuitori ai comunei au ieșit din case și au urmărit evenimentele prin care autoritatea locală a dorit să marcheze 163 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Militarii  din cadrul Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești au defilat în centrul comunei, iar reprezentanții Primăriei și ai Consiliului Local au depus coroane de flori la cele patru monumente dedicate eroilor din comună.

Cu acest prilej, primarul Mariana Gâju a transmis un mesaj tuturor românilor.

Este ziua unității românilor, a națiunii române, este ziua în care înaintașii noștri au aprins speranța unirii întregii Românii, fapt ce s-a întâmplat pe 1 Decembrie 1918. Este ziua în care de aici de acasă de la Cumpăna ne adresăm cumpănenilor noștri, românilor noștri oriunde s-ar afla să fie mândri că sunt români, să fie demni, să trăiască cu omenie, dar în același timp cu onoare, acasă, în România, sau oriunde le-a purtat Dumnezeu pașii românilor noștri. Este ziua în care, așa cum ați auzit, am rostit acele versuri scrise de un om și un român care simte și trăiește românește, să restituim țării noastre acea libertate, acea dorință de unitate și aceasta depinde de fiecare dintre noi. A trăi în curățenie, a trăi în demnitate înseamnă a îi învăța pe copiii noștri să ridice fruntea și să fie demni”, a afirmat primarul Mariana Gâju.

De asemenea, veteranul Ion Ceapă, care peste mai puțin de două luni va împlini 105 ani, a primit o diplomă de excelență din partea Primăriei și Consiliului Local Cumpăna.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*