FOTO VIDEO Zero Gravity Dimension, un proiect cultural de succes sub cupola Planetariului

Zero Gravity Dimension, un proiect cultural de succes sub cupola Planetariului

Asociația Culturală Georgiana Rusu invită turiștii și constănțenii la o călătorie fictivă prin Univers, alături de patru elevi premiați NASA, în cadrul proiectului „Zero Gravity Dimension” ce este găzduit de Planetariul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Epidemia de coronavirus nu poate opri arta, astfel că show-ul poate fi urmărit online, pe Facebook.

Spectacolul „Zero Gravity Dimension” spune povestea a patru elevi eminenți care câștigă un concurs internațional de robotică și primesc drept premiu o vizită la NASA. Însoțiți de doi profesori și de robotul cu care au câștigat concursul, cei patru vizitează un centru de lansare a rachetelor și, dintr-o eroare de programare, pornesc în cosmos la bordul unei capsule spațiale.

Proiectul a debutat pe 7 septembrie și presupune organizarea a zece reprezentații ale spectacolului de teatru pentru tineret „Zero Gravity Dimension”. Reprezentațiile se difuzează online și mai pot fi vizionate pe pagina de Facebook „Zero Gravity Dimension”, în zilele de 21 și 22 septembrie, începând cu ora 20.00.

„Am avut, la fiecare reprezentație online, sute de spectatori, cu mult mai mulți decât am fi putut avea dacă am fi susținut reprezentațiile cu public, în Planetariu, așa cum era conceput inițial proiectul. Audiențele record înseamnă că oamenii au nevoie în continuare de teatru, de artă, în general, și ne bucurăm că le putem oferi ce-și doresc, chiar și în aceste condiții dificile din vremuri de pandemie. Pe de altă parte, ne-au lipsit energia, căldura și emoția pe care ni le-ar fi transmis spectatorii, dacă reprezentațiile ar fi putut fi susținute cu public în sală, mai ales în condițiile speciale oferite de incinta de la Planetariu”, a spus Georgiana Rusu, organizator al evenimentului.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, are un buget total de 113.500 de lei, iar între parteneri se află și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

„Planetariul are destinație clară, în ceea ce privește astronomia sau astrofizica, însă trebuie să fim tentanți și să ne pliem pe cerințele publicului, public spectator deseori tânăr, pe care trebuie să-l atragem. Acest proiect, care pentru cineva ca mine înseamnă multă răbdare de a putea urmări și înțelege mesajul acelei piese de teatru, de altfel interesantă, se adresează unei anumite categorii. Și această categorie de tineri, tineri îndreptați spre fantastic, spre ficțiune, spre lirism, dar care vor trăi într-o lume a realității exacte, are nevoie să fie atrasă și spre știință. Firește că în condiții de pandemie nu am putut să facem spectacolele cu public, așa că a trebuit să le înregistrăm și să le difuzăm. O altă cale de a putea promova mesajul nostru educativ, universal, care trebuie să genereze apetitul spre știință”, a declarat directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Adrian Bâlbă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*