FOTO VIDEO Vijelia a făcut prăpăd – copaci rupţi şi drumuri blocate

Administrația Națională de Meteorologie anunţă pentru astăzi instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate, fiind emis un nou Cod Galben. Intervalul de valabilitate este pentru data de astăzi, 8 iunie, între orele 10 – 23.

În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în zonele montane, în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea.
În aceste zone vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 20…30 l/mp și pe spații restrânse 50…60 l/mp.
Mai ales în sud-estul teritoriului se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.

Meteorologii anunță că manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

Ploile au făcut ravagii deja în județul Ialomița, în muncipiul Slobozia dar și pe DN 2A în Țăndărei și pe DN2C – Slobozia – Amara, acolo unde copacii au fost rupți și smulși din rădăcini. A fost necesară intervenţia pompierilor militari din cadrul ISU Ialomiţa pentru eliberarea drumurilor şi îndepărtarea pericolelor. Din fericire, nu au fost inregistrate victime.

Foto/Video ISU Ialomiţa

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*