FOTO VIDEO Vijelia a făcut prăpăd – copaci rupţi şi drumuri blocate

Administrația Națională de Meteorologie anunţă pentru astăzi instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate, fiind emis un nou Cod Galben. Intervalul de valabilitate este pentru data de astăzi, 8 iunie, între orele 10 – 23.

În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în zonele montane, în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea.
În aceste zone vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 20…30 l/mp și pe spații restrânse 50…60 l/mp.
Mai ales în sud-estul teritoriului se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.

Meteorologii anunță că manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

Ploile au făcut ravagii deja în județul Ialomița, în muncipiul Slobozia dar și pe DN 2A în Țăndărei și pe DN2C – Slobozia – Amara, acolo unde copacii au fost rupți și smulși din rădăcini. A fost necesară intervenţia pompierilor militari din cadrul ISU Ialomiţa pentru eliberarea drumurilor şi îndepărtarea pericolelor. Din fericire, nu au fost inregistrate victime.

Foto/Video ISU Ialomiţa

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*