FOTO VIDEO Vergil Chițac a fost învestit în funcția de primar al Constanței. Chițac: “Vreau să facem din orașul nostru unul mai bun”

Vergil Chițac. FOTO CTnews.ro

Constanţa are un nou primar: Vergil Chiţac a depus jurământul  în sala „Remus Opreanu” a Prefecturii Constanţa și a fost învestit în funcția de edil al orașului. La eveniment a participat şi premierul României, Ludovic Orban. Pandemia a modificat drastic cutumele ceremoniei de investitură, astfel încât accesul în sală al consilierilor locali care au depus jurământul s-a făcut cu regulile de distanțare socială, potrivit legii.

Ședința de constituire a Consiliului Local Municipal  a început cu intonarea imnului de stat  „Deșteaptă-te române!“ și fără Ludovic Orban, care a întârziat foarte mult.  S-a citit hotărârea judecătorească prin care aleșii locali au fost validați în mandat, după care consilierii au depus jurământul, în ordine alfabetică.

“Am știut că vom câștiga, că schimbarea nu mai poate fi amânată nicio secundă. Schimbarea o voi construi împreună cu colegii liberali, și, dar și cu constănțenii, cu umilință. Vreau să facem din orașul nostru un oraș mai bun și să mă lupt onorabil, în fiecare zi. Fiecare va avea un loc la masa oraşului nostru, Constanţei, sunt mândru că stau în capul acestei mese şi vom decide împreună.

Am primit această victorie demn, am amânat festivitățile pentru finalul mandatului când voi putea să vă privesc în ochi, conștient că am putut face tot ce a depins de mine pentru un oraș mai bun. Dar nu voi face asta singur. În perioada ce a trecut de la alegeri am constat că există un nivel uriaș de așteptare în rândul cetățenilor. Va trebui să înțelegem că efectul unei conduceri nefaste nu se pot șterge ca și cum ai șterge de pe tablă formule matematice scrise prost. Vom pune nava pe drumul corect, știm încotro să navigăm” a spus Vergil Chițac în discursul său după jurământ.

Consiliul Local Municipal Constanța în mandatul 2020-2024 este format din liberalii Ionuţ Rusu, Adriana Câmpeanu, Adriana Arghirescu, Costin Avătavului, Mihaela Andrei, Cristian Omocea, Alexandru Nazaru, Stere Hira, Teodor Popa, Daniel Tatu, reprezentanții USR PLUS:  Dumitru Caragheorghe, Romeo Stavăr-Vergea, Florin Cocargeanu, Mirela Garip, Mihai Ochiuleț, Iulian Călin, Cătălin Iacob, Cristiana Popescu, Cerasela Badea, și social democrații: Costin-Ioan Răsăuțeanu, Irinela Nicolae, Perodin Dede, Liviu Merdinian, Ioana-Claudia Dobre, Cristian Țincu, Marian-Octavian Șerbănescu și Cristian Mihăilescu. Viitorul CLM are 10 consilieri locali de la PNL, 9 de la USR Plus și 8 de la PSD. La următoarea ședință urmează să fie desemnați și cei doi viceprimari ai municipiului Constanța.

“Constanța merită să fie un loc mai bun pentru constănțeni. În actuala conjunctură, merită să fie pe un loc mai bun. Mă apropii de biroul primarului cu umilință. Sunt onorat și voi face tot posibilul pentru a justifică această încredere“, a spus noul primar.

Doi consilieri au lipsit astăzi de la ședința de constituire: Romeo Stavăr este bolnav, iar Cristian Mihăilescu de la PSD urmează să fie validat de o instanță judecătorească, după demisia din PSD a lui Valentin Pârvulescu. Decanul de vârstă al consilierilor locali este Dede Perodin.

“Îl felicit pe domnul Chițac și pe constănțenii care l-au votat. Au făcut o alegere benefică. Sunt convins că se va petrece o schimbare profundă. Rigoarea, bunul simț, respectul, dezvoltarea vor fi caracteristicile acestui mandat. Sunt prezent să garantez susținerea proiectelor noii administrații. Constanța are oportunități de dezvoltare importante, e o poartă de ieșire – intrare în Europa.Vom fi partenerul administrației locale, știu ce înseamnă o administrare centrală care pune bețe în roate. Niciodată, Guvernul pe care-l conduc nu va face așa ceva”a declarat primul ministru, Ludovic Orban.

La final, Vergil Chițac i-a mulțumit pentru prezență lui Ludovic Orban și i-a cerut să aibă grijă de Constanța, prin fondurile pe care le va aloca în următoarea perioadă pentru dezvoltare. Ludovic Orban a spus că Guvernul va fi un partener al administrației locale de la Constanța și va susține proiecte precum drumul expres Constanța -Tulcea, drumul expres Constanța – Mangalia și reconstrucția sistemului de irigații din județ, grav afectat de secetă. Pentru asta a prevăzut 6 milioane de euro în bugetul de stat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*