FOTO VIDEO USR dorește realizarea mai multor proiecte pentru Mangalia. Este vorba de centura ocolitoare, construirea unui parc industrial și dezvoltarea turismului cultural

Conferință de presă USR la Mangalia. FOTO Adrian Boioglu

USR are mai multe propuneri pentru dezvoltarea municipiului Mangalia, iar printre acestea se află centura ocolitoare, construirea unui parc industrial, care ar duce la crearea unor locuri de muncă, dar și dezvoltarea turismului cultural. USR a organizat o conferință de presă la Mangalia, în cadrul căreia au fost detaliate aceste planuri. La conferința respectivă au participat președintele USR Mangalia, Semiran Abdurafi, consilierul județean Carmen Dumitrescu și deputatul USR de Constanța, Cristina Rizea.

Președintele organizației USR Mangalia, Semiran Abdurafi, a amintit în cadrul discuțiilor că un proiect prezentat în campania electorală a fost cel al centurii ocolitoare a municipiului.

În campania electorală am avut un proiect de centura ocolitoare a Mangaliei. Este un proiect care ține de Consiliul Județean și încercăm să punem presiune sau să facem ce ne stă în putință ca acest proiect să devină realitate. Mangalia în timpul verii este blocat de fluxul de mașini care trece prin municipiu, ar ușura foarte mult această situație dacă am avea centura ocolitoare. Acest lucru ar aduce beneficii. Centura ar ajunge direct la parcul industrial și de acolo direct spre vamă și ar devrega centrul Mangaliei de traficul acesta infernal din timpul verii.

Șantierul Naval este în colaps, în fiecare lună mai aflăm că vin alte disponibilizări, dar nu putem să stăm doar în Șantierul Naval sau în turism. Faptul că orașul are doar perspectiva turismului, a Șantierului Naval, care funcționează cu sincope, centura ocolitoare ar duce la parcul industrial care ar crea locuri de muncă și soluția pentru dezvoltarea unui oraș o reprezintă locurile de muncă, înainte de turism”, a spus Semiran Abdurafi.

La rândul său, consilierul județean Carmen Dumitescu consideră că dezvoltarea turismului cultural ar putea contribui la dezvoltarea Mangaliei.

Sunt în Consiliul județean Constanța membru al Comisiei de Cultură și mai ales în această calitate am venit să mă interesez de problemele pe care le are Mangalia pentru că toți știm că Mangalia este un oraș cu o istorie extrem de veche și care merită adusă în atenția publicului și pusă Mangalia pe harta turistică a Dobrogei, nu numai în cele 2-3 luni estivale. Cred că aici se poate face turism cultural și merită să dezvoltăm și această latură a orașului”, a explicat Carmen Dumitrescu.

Deputatul USR de Constanța, Cristina Rizea, a afirmat că este nevoie de investitori pentru crearea de locuri de muncă, iar aceste lucruri se pot realiza în urma unei colaborări între Primăria Mangalia și Consiliul Județean Constanța.

Ar trebui investit în acel parc industrial și ar trebui făcute demersuri către Consiliul Județean pentru a face acea centură ocolitoare a Mangaliei. Ca acest oraș să se dezvolte este nevoie de industrie. Ca să avem locuri de muncă, să avem investitori, trebuie să avem infrastructură, să creăm niște condiții. Primăria trebuie să ceară sprijinul Consiliului Județean, totul se face împreună”, a afirmat Cristina Rizea.

Ea nu crede că stațiunile din sudul litoralului ar trebui să aibă alt administrator, Primăria Mangalia fiind cea care cunoaște cel mai bine problemele acestei zone.

Cred că dacă este un administrator bun nu ar avea de ce să treacă stațiunile într-o altă administrație pentru că ele fiind de atâta timp în administrarea Primăriei Mangalia, Primăria Mangalia cunoaște cel mai bine problemele din stațiuni,  știe exact pe ce proiecte ar trebui să meargă, de dezvoltare, de renovare a unor complexe turistice. Să muți acum administrația către o altă structură care nu cunoaște problemele din stațiune înseamnă timp pierdut”, a mai declarat Cristina Rizea.  

Deputatul USR consideră PNRR reprezintă o șansă foarte importantă pe care România nu își permite să o rateze.

Cred că ar trebui să ne concentrăm acum pe banii care vin din PNRR și să vedem pe absolut toate căile ce proiecte putem depune ca să atragem bani să schimbăm. Este o oportunitate unică, pe care România nu a mai avut-o și pe care sincer vă spun nu cred că o va mai avea. Dacă nu vom reuși să atragem toți banii din PNRR și să îi învestim cu cap, altă șansă nu mai văd”, a mai povestit deputatul USR Cristina Rizea.  

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*