FOTO VIDEO Tinerii care au împlinit 18 ani, cuplurile proaspăt căsătorite, dar și cele cu 25 de ani și 50 de ani de căsnicie, premiate de Primăria Medgidia. Valentin Vrabie: “E nevoie să mai și sărbătorim, că avem oameni minunați”

Primăria Medgidia i-a premiat pe tinerii majori, pe cei proaspăt căsătoriți și cuplurile cu 25 și 50 de ani de căsnicie. FOTO CTnews.ro

A fost sărbătoare la Medgidia, tinerii și seniorii municipiului fiind împreună pentru o seară, marcând astfel un moment important din viața fiecăruia. Tinerii care au împlinit 18 ani, cuplurile care tocmai și-au unit destinele, dar și cele care au ajuns la 25 de ani și la 50 de ani de căsătorie au fost recompensați de municipalitate. Primăria Medgidia a organizat o nouă seară specială pentru aceștia, tradiția începută în anul 2017 continuând cu încă un episod. Sute de persoane, din toate cartierele Medgidiei, au fost invitate joi seara, la un restaurant, având parte de mâncare bună, de muzică antrenantă și de o sărbătoare pe cinste. Toți cei prezenți au primit din partea primarului Valentin Vrabie un buchet de flori și o diplomă,.

Valentin Vrabie crede că este nevoie ca la Medgidia să mai fie și astfel de evenimente deoarece în municipiu sunt oameni minunați.

Este nevoie să mai și sărbătorim la Medgidia pentru că avem ce, avem oameni minunați, avem categorii de vârstă la care trebuie să ne oprim, să cugetăm și să ne facem planuri pentru mai departe. Cei care au ajuns la vârsta senioratului, la nunta de aur, sunt convins că sunt cei mai importanți în comunitatea noastră pentru că sunt cei care ne pot îndruma, ne pot învăța și eu știu că ținem cont de sfaturile bătrânilor. Așa cum începe să prindă contur în Medgidia, comunitatea începe să recapete acest respect pentru bătrân. Iar pentru tineri sunt convins că toți cei care au forță de a sprijini, dar și puterea de a îndruma vor face în așa fel încât relația dintre oameni să fie din ce în ce mai strânsă și dezbinarea aceea care a măcinat ani de zile Medgidia să dispară definitiv din acest oraș”, a transmis Valentin Vrabie.

Tinerii care au împlinit 18 au primit o diplomă care reprezintă un simbol al drepturilor și îndatoririlor de cetățean major. Pentru cuplurile proaspăt căsătorite mesajul de pe diplomă a fost următorul: “Proaspăt căsătoriți: Credința face totul posibil, dragostea face totul ușor. Țineți cont de iubirea pe care v-o purtați unul celuilalt! Iertați când unul greșește, iubiți și bucurați-vă împreună. Multă sănătate, veselie, dragoste pură și înțelegere. Casă de piatră! La mulți ani!”

De o urare specială au avut parte și cuplurile care au împlinit 25 de ani și 50 de ani de căsnicie. “Vă dorim ca viața să vă fie minunată împreună, să trăiți frumos și să rămâneți un exemplu de urmat! Să trăiți iubirea veșnică până la adânci bătrâneți!” – a fost mesajul scris pe fiecare din aceste diplome.

Primarul a spus celor prezenți că nu trebuie uitat că în acest oraș este munca celor în vârstă și cei tineri încearcă să îmbunătățească și să înfrumusețeze Medgidia.

“Încercăm de ceva timp să creăm aceste motive, aceste momente prin care aducem în aceeași încăpere oameni din toate cartierele orașului și mai ales de toate categoriile de vârstă. Să ne uităm în acest oraș, unde este munca lor, este munca celor în vârstă, iar noi, cei tineri, trebuie să respectăm să întreținem acele lucruri și de ce nu, să îmbunătăim și noi și să înfrumusețăm acest oraș, lucru care a început să se întâmple în Medgidia și mă bucură foarte tare acest lucru”, a mai declarat primarul Valentin Vrabie.

El își dorește ca acest eveniment să continue și în perioada următoare, iar astfel de întâlniri între tinerii comunității și seniorii acesteia să devină o tradiție.

Sper să rămână un obicei în Medgidia și la perioade de timp să se facă această întâlnire cu toate aceste categorii de vârstă pentru că vedeți cât de frumoasă este atmosfera. Toată lumea se uită, cel în vârstă se uită la cel tânăr, iar cel tânăr se uită la cel bătrân cum va ajunge când va fi bătrân, cred că e un lucru minunat”, a mai spus primarul din Medgidia. 

Valentin Vrabie a decis în 2017 să îi sărbătorească pe tineri care devin majori, pe cei proaspăt căsătoriți și cuplurile care au aniversat nunta de argint și nunta de aur.

“Am inițiat un proiect de hotărâre în 2017 prin care la toate categoriile de vârstă, începând de la majori, tineri căsătoriți, nunta de argint, nunta de aur și vârstnici de peste 100 de ani să fie premiați de către administrația locală, un mic dar, o mică atenție pentru efortul pe care îl depune fiecare om în acest oraș”, a precizat primarul municipiului Medgidia.

Astfel, până în prezent au fost premiați aproape 500 de tineri majori și aproape 500 tineri căsătoriți. De asemenea, 200 de cupluri care au ajuns la nunta de argint și 160 de cupluri care au atins nunta de aur au fost recompensate de municipalitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*