FOTO VIDEO Stelian Ion, candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Constanța: “Constanța renaște nu este un slogan! Constanța renaște este un proiect serios, viabil, pentru comunitatea noastră”

Candidatul USR PLUS la Primăria Constanța, Stelian Ion, FOTO Paul Alexe

Conducerea filialei județeane a Alianței USR PLUS a susținut, astăzi, o conferință de presă, în Parcul Arheologic de lângă Primăria Constanța, la care a participat, în calitate de invitat, Dacian Cioloș, copreședintele alianței. În fața a aproximativ 100 de susținători, precum și a membrilor echipei de campanie, conducerea locală a Alianței USR PLUS a abordat câteva subiecte în contextul apropiatelor alegeri locale, din 27 septembrie.

 

Tot aud că, mai devreme sau mai târziu, Constanța va renaște. Nu, Constanța trebuie să renască, acum! Constanța reprezintă un oraș important pentru România. Este port la Marea Neagră, unul dintre principalele porturi europene, iar eu sunt convins că în următorii ani transportul maritim și fluvial va câștiga teren în fața transportului rutier și a celui aerian, pentru că Europa merge către o economie verde, iar miile de miliarde care se vor investi în Europa în următorii ani, pentru a ieși din această criză provocată de coronavirus, vor merge spre doi piloni esențiali ai economiei: pilonul verde și pilonul digital”, a declarat Dacian Cioloș.

Europarlamentarul român a subliniat importanța strategică a portului Constanța, precum și importanța unei administrări competente, în care un rol important trebuie să-l aibă administrația publică locală și județeană.

Este portul Constanța aici, care poate fi o legătură și cu estul lumii, nu doar cu vestul, dar asta presupune o gândire strategică din partea Guvernului, împreună cu administrația publică din Constanța, pentru ca portul să dea o perspectivă economiei românești. Portul trebuie să aibă relații parteneriale cu organizații de oameni de afaceri din această regiune și din România, care au nevoie de acest port, ca de aer, ca să se poată dezvolta. Contează foarte mult cine este primar la Constanța și cine este președinte de Consiliu Județean pentru că un guvern, oricare ar fi el, să poată pune în valoare această resursă care este portul Constanța, a declarat, pentru Constanța NEWS, Dacian Cioloș.

În opinia acestuia, Alianța USR PLUS este alternativa viabilă pentru renașterea Constanței, după 20 de ani în care orașul a căzut în mâinile unei clici mafiote.

Constanța este captivă în mâinile unei rețele mafiote, care a blocat orice investiție care nu a corespuns intereselor sale. Pentru a lupta împotriva acestei clici mafiote, care a perpetuat la Constanța în ultimii 20 de ani, primarul și președintele Consiliului Județean au la îndemână două arme importante: competența și calitatea oamenilor cu care lucrezi, plus transparența. Vă spuneam despre digitalizare, ea înseamnă și o perspectivă a transparenței, a eliminării unor surse importante de corupție și de birocrație. Eu vă garantez că în cel mai scurt timp după ce administrația publică s-ar digitaliza și informatiza și o grămadă de avize care acum se discută pe la spate, prin holurile Consiliului local, prin tot felul de acoliți ai primarului, dacă toate lucrurile acestea ar fi clare, transparente, puse pe sait, s-ar elimina foarte multe dintre oportunitățile, cu ghilimele, a celor care au construit clicile acestea și au muls din resursele Constanței, a continuat Dacian Cioloș.  

La rândul său, Stelian Ion, candidatul Alianței USR PLUS la funcția de primar al Municipiului Constanța, s-a arătat optimist în perspectiva alegerilor din 27 septembrie și a transmis un mesaj optimist către susținătorii săi.

Vreau să dau un mesaj de speranță și un mesaj optimist constănțenilor, cărora le spun să-și scoată din vocabular expresia <la Constanța, nu se poate>. La Constanța se poate, și încă ce! Pentru că avem cel mai mare potențial din țară, și prin poziționare, și prin resursele naturale, și prin aceste vestigii istorice, prin bagajul cultural pe care îl avem, putem fi cel mai frumos oraș din România și, cu siguranță, al doilea după București din punct de vedere economic. Acesta este dezideratul nostru și aceasta este viziunea noastră pentru Constanța. Constanța renaște nu este un slogan! Constanța renaște este un proiect serios, viabil, pentru comunitatea noastră, a declarat Stelian Ion.

Candidatul USR PLUS a recunoscut că este plăcut surprins de modul în care au reacționat constănțenii în timpul numeroaselor întâlniri pe care le-au avut cu reprezentanții alianței.

„Spre final de campanie suntem optimiști, pentru că am văzut din stradă reacțiile oamenilor. Categoric, își doresc schimbare. Și am văzut o mare afimitate și simpatie pentru mișcarea asta nouă politică, USR PLUS, asta este schimbarea și acesta este viitorul Constanței, a declarat, pentru Constanța NEWS, Stelian Ion, care a punctat și ceea ce l-a nemulțumit în activitatea celor care s-au aflat până acum la conducerea Constanței.

“În definitiv, campania trebuie să fie despre oameni, despre a vedea problemele lor și a le rezolva. Am văzut extrem de multe probleme, de multe știam, de altele nu știam, ni le-au spus oamenii. Sunt străzi neasfaltate în anumite zone ale Constanței, utilități care lipsesc, aberații urbanistice, lipsa curățeniei… În toți acești ani, PSD a arătat că este expert în furtul banilor publici, la care s-a adăugat incompetența actualului primar, care a preferat să se înconjoare de oameni fără valoare, care să-l laude non-stop.  

Un discurs optimist a avut și Remus Negoi, candidatul Alianței USR PLUS pentru președinția Consiliului Județean Constanța.

Pe 27 septembrie vom avea ocazia să schimbăm, să renaștem nu numai municipiul Constanța, ci și fiecare localitate în care candidăm din județul Constanța, a spus Remus Negoi. Ca de fiecare dată, am dus campania așa cum s-au obișnuit alegătorii noștri, am mers pe teren. Tot ceea ce ne-am propus până acum, ne-am propus să facem luându-se toată energia de la oameni.

Și energie, și idei, și tot ceea ce ar dori ei să se întâmple. O spun cu cea mai mare responsabilitate: lucrurile pe care dorim să le facem sunt lucruri simple, implementabile, lucruri de care ne lovim cu toții și pe care ne dorim și putem să le facem. Avem energie, avem și oameni cu care să putem realiza aceste lucruri. Începând de la atragerea fondurilor europene, la păstrarea și aducerea de noi locuri de muncă și, în general, la creșterea calității vieții oamenilor. Este un deziderat pe care ni l-am propus, pe care ni l-am dorit de la început, atunci când am decis să ne implicăm în politică, a punctat candidatul Alianței USR PLUS.  

Comandat de PARTIDUL UNIUNEA SALVATI ROMÂNIA.

Executat de SC CityVision Media SRL – portal: www.CTnews.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 21200251

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*