FOTO VIDEO Stadionul “Ideal” din Cernavodă va fi gata până la sfârșitul anului. Primele competiții ar putea fi găzduite la începutul lui 2022

Stadionul Ideal din Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu

Lucrările la stadionul “Ideal” din Cernavodă au intrat pe ultima sută de metri. A fost montat gazonul, urmează să fie puse scaunele, montate caloriferele astfel încât până la sfârșitul acestui an proiectul va fi finalizat. Stadionul are 700 de locuri pe scaune și este dotat cu tot ceea ce este necesar pentru o construcție modernă.  Primele competiții vor putea fi găzduite la începutul anului viitor.

Viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali, a declarat pentru CTnews, că deși stadionul “Ideal” trebuia finalizat până în luna martie a anului viitor lucrările vor încheiate până la sfârșitul lui 2021.

Stadionul Ideal era emblema orașului și chiar va deveni emblema orașului. Oamenii au fost reticenți. Veneau pe șantier, comentau, că de ce este culoarea asta și nu e altă culoare și acum cetățenii au început să înțeleagă și să vadă că iese un stadion super. Noi cu stadionul trebuie să fim gata până la sfârșitului anului. Contractul este până în martie 2022, dar până la sfârșitului anului îl vom definitiva.

Într-adevăr, o să se contureze, s-a pus gazonul, vor veni și scaunele care vor fi montate. Scaunele vor fi multicolore. Domnul primar a ales să fie toate culorile ca mașinile și cetățenii care trec să întoarcă capul, să le atragă atenția că aici este un stadion. Domnul primar a vrut mult mai devreme să-l definitiveze, dar avem timp la anul și mulți ani de acum încolo să jucăm pe acest stadion”, a explicat Șerif Cîrjali.

El a povestit că a fost montat gazonul, iar acesta va fi întreținut cu ajutorul unui sistem modern de irigare.

Constructorul a contractat o altă firmă pentru a pune rulouri de gazon. Nu este gazon pur și simplu, sunt rulori de gazon. Constructorul a zis că există un termen pentru a-l monta, pentru a pune îngrășăminte, pentru a se stabiliza foarte bine. Avem și un sistem de udare. Ne-au zis că în două luni putem să intrăm pe stadion. De la anul se poate juca pe acest stadion.

A fost pusă o instalație de udare sub pătura de gazon. Sunt aspersoare pe toată suprafața de joc. Vă dați seama ce înseamna să udăm cu furtunul? Nu rezista gazonul. Avem un sistem de udare și periodic, iar firma care a montat gazonul a spus că trebuie două luni, să îl așeze, să îl compacteze, ca apoi să fie bun de joc”, a mai spus viceprimarul orașului Cernavodă.

Șerif Cîrjali a explicat că stadionul Ideal va fi deschis pentru toți cetățenii orașului Cernavodă.

Domnul primar s-a gândit să fie deschis pentru toți cetățenii. S-a gândit să facem și o pistă de alergare. Vor fi niște stâlpi de iluminat, se poate alerga și pe timp de seară. Domnul primar vrea să fie deschis pentru toate categoriile de vârstă, să poată să beneficieze de acest stadion”, a mai transmis Șerif Cîrjali.

Inginerul Marius Pelin a explicat că acest proiect a fost întârziat din cauza problemelor necunoscute pe care constructorul le-a întâmpinat.

Cele mai mari provocări au fost probabil necunoscutele pe care le-am avut și ne-au întârziat puțin lucrare. Dar s-au rezolvat. Orice lucrare, mai ales la nivelul ăsta trebuie să aibă și niște necunoscute. E vorba de canalizarea pluvială pe care a trebuit să o modificăm pentru că venea stâlpul de noctură venea pe ea. În zona tribunei am mai avut niște probleme, dar am rezolvat. Acum suntem pe final. Până la sfârșitului anului probabil vom termina”, a transmis Marius Pelin.

Stadionul va avea o capacitate de 700 de locuri și toate facilitățile necesare pentru o arenă modenă.

Tribuna are 700 de locuri pe scaune plus încă 14 locuri VIP pe fotolii. Mai sunt 7 locuri pentru persoane cu dizabilități. În cele 700 locuri sunt 90 de locuri VIP pe mijlocul tribunei. Sus, sunt niște compartimentări, loc pentru presă, car tv, lojă VIP, centrala pentru tabloul general pentru nocturnă și tot ce înseamnă sistem de irigat. Sub tribună vestiare, dușuri, camere de masaj, camera antidrog, toaletele pentru public. Urmează să aducem calorifele. Probabil până la sfârșitului anului o să terminăm”, a explicat inginerul.

El consideră că oamenii se vor bucura de un stadion cochet, aflat chiar în centrul orașului.

Oamenii se vor bucura că e un stadion cochet pentru Cernavodă. E un stadion care o să arate frumos, mai ales că e în centru. Pentru echipa de fotbal a orașului e altceva să joace aici decât în partea cealaltă, la stadionul vechi sau stadionul din Trust. E ceva și pentru locuitori. Unii sunt de acord, unii nu sunt de acord. Dar din punctul meu de vedere este o lucrare frumoasă, va fi ceva frumos”, a mai declarat Marius Pelin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*