FOTO VIDEO Școala din Vulturu, dotată la cele mai moderne standarde. Investiția Primăriei a fost de 170.000 de lei  

Școala din Vulturu. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Vulturu investește în viitorul copiilor din comună. Administrația publică locală a transformat radical școala gimnazială și a dotat-o la nivelul secolului XXI. Elevii învață cu ajutorul unor table inteligente, au primit tablete pe care le-au folosit atunci când școala a trecut în mediul online din cauza măsurilor impuse pentru limitarea transmiterii virsului Sars-COV-2.

Clădirea în care funcționează școala din Vulturu a fost construită la sfârșitul secolului al  XIX-lea. Aceasta a trecut printr-un amplu proces de modernizare în urmă cu aproape zece ani. Primarul Eugen Marius Berbec a declarat pentru CTnews că administrația publică locală a asigurat toate nevoile pentru funcționarea la cele mai înalte standarde a școlii din localitate.

“Ne aflăm în Școala Gimnazială numărul 1 Vulturu, o școală care a fost ridicată în 1895, a beneficiat de diverse extinderi și reabilitări, dar ultima și cea mai semnificativă este cea din 2012 când s-a făcut atât reabilitare, consolidare cât și extindere. Deservește numărul elevilor și al cadrelor didactice, zicem noi, destul de bine. Mediul este foarte plăcut, este binevoitor să spunem. Noi, administrația publică locală, pe zona infrastructurii școlare ne-am îndreptat atenția tot timpul, atât în a funcționa și a asigura toate cele necesare din punct de vedere financiar, cât și de a reabilita și de ce nu și pentru a dota”, a spus primarul din Vulturu, Eugen Marius Berbec.

El a precizat că a adus smart school la Vulturu și unitatea de învățământ a fost dotată cu tot ceea ce presupune acest concept.

“În anul acesta putem să spunem că școala a beneficiat de un amplu proces de reparații, de zugrăveli interioare, exterioare și bineînțeles și o dotare corespunzătoare timpurilor în care ne aflăm. L-am intitulat smart-school. Ne-am inspirat din alte comunități, fie din România, fie din spațiul european și am dotat corespunzător cu toată rețelistica necesară un număr de 22 de camere și 6 table inteligente. Precizez faptul că pandemia, partea bună a pandemiei, ne-a adus în pragul a asigura tuturor elevilor tablete astfel încât învățarea online să se desfășoare în bune condiții astfel încât ei să aibă absolut tot ce ține de epoca aceasta digitală”, a declarat Eugen Marius Berbec.

El a explicat că aceste investiții au fost făcut din economiile strânse la bugetul local. Transformarea școlii din Vulturu într-una “inteligentă” a costat bugetul local 170.000 de lei.

“Facem economie an de an, în sensul că nu vopsim gardul astfel încât în spate să stea leopardul. Valoarea proiectului, incluzând rețelistica și camerele și tabla inteligentă se ridică undeva în jurul sumei de 170.000 de lei. Banii sunt doar din bugetul local, din impozitele și taxele locale”, a mai afirmat primarul Eugen Marius Berbec.

La grădinița și școala din Vulturu sunt 76 de copii, iar potrivit primarului Eugen Marius Berbec, după realizarea acestor investiții, aceștia se pot bucura cu adevărat de normalitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*