FOTO VIDEO Sărbătoare la Cumpăna. Gurmanzii şi amatorii de distracţii câmpeneşti sunt aşteptaţi la Zilele Recoltei, la sfârșitul acestei săptămâni

Primăria Cumpăna pregătește Zilele Recoltei. FOTO Roxana Dumitrică

Toamna înseamnă culoare, arome, gust, truda gospodarilor, roade alese și recolte bogate.  La Cumpăna an de an, se sărbătorește rodul pământului printr-un festival care a ajuns faimos în toată  țara.  Este un eveniment dedicat pâmântului, gastronomiei românești, bogăției etnografice și folclorice la care vor fi prezenti productorii agricoli, meșteșugarii și gospodinele din întreaga țară, care se vor întrece în a-și dovedi hărnicia și priceperea în bucătărie, la lucrul câmpului sau la creșterea animalelor și păsărilor.

“Ediția a 18-a se va desfășura pe șoseaua Strajei, lângă parcul de agrement. Locuitorii cunosc foarte bine această locație. Locuitorii și nu numai, că nu numai locuitorii participă, pot ajunge cu ușurință la șoseaua Strajei, a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

De la Zilele Recoltei nu vor lipsi momentele folclorice. Pe scenă vor urca nume mari ale muzicii populare, dar și cântăreți de muzică ușoară precul Iris sau Liviu Teodorescu. Seara, cerul va fi luminat de un spectaculos foc de artificii.

Dacă până acum, evenimentul se defășura pe stadionul din comună, în acest an, din cauza unei organizări de șantier, festivalul va fi mutat în parc. Autoritățile locale aduc asigurări localnicilor că vor avea parte de toate condițiile la noua locație.

“Ne aflăm la vechea locație unde s-au desfășurat cele 17 ediții ale activității Rodul Pământului, Zilele Recoltei. Vechiul stadion din localitate este deja în organizare de șantier. Din cauza investiției, ziua recoltei, edița a 18-a se va desfășura în parc”, a mai spus Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

Chiar dacă locația a fost schimbată,organizatorii promit un festival de neuitat.

Pe lângă atmosfera de sărbătoare, întreținută de muzică folclorică, obiceiuri și alte momente artistice, este momentul propice pentru pregătirea proviziilor pentru iarnă. Cei mai harnici cumpăneni vor veni la sărbătoare cu rodul muncii lor, fiind organizată o expoziție cu vânzare pentru legume, fructe, miere, produse lactate, preparate din carne, toate naturale și de cea mai bună calitate.

Prima dată, Ziua Recoltei a fost organizată la Cumpăna în 2003 de primarul Mariana Gâju, de atunci acest eveniment fiind sărbătorit an de an. În ultimii doi ani, însă, din cauza pandemiei de Covid, festivalul atât de îndrăgit a fost suspendat. Cu toate acestea, organizarea lui a devenit un fel de tradiție, o sărbătoare a pământului și a țăranului, care, după un an de trudă, se mândrea în fața consătenilor cu roadele muncii sale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*