FOTO VIDEO Sală de sport modernă pentru cei 1300 de elevi din Cernavodă. Valoarea lucrărilor este de 6,5 milioane de lei

Așa va arăta sala de sport din Cernavodă

O sală de sport modernă pentru cei 1.300 de elevi din Cernavodă va fi construită.Primăria a predat gratuit terenul pe care va fi realizată construcția. Valoarea proiectului se ridică la 6,5 milioane de lei. Sala de sport ar urma să fie finalizată anul viitor, iar aici copiii se vor putea juca handbal, baschet și volei.

Laura Nicolescu, care care conduce Serviciul “Strategie și Proiecte” din cadrul Primăriei Cernavodă a povestit pentru CTnews că administrația publică locală dorește realizarea acestui proiect de mai mulți ani, dar de-abia acum s-a ajuns într-un stadiu avansat.

“Administrația locală a depus pentru prima dată solicitare de finanțare pentru realizarea acestei săli de sport în anul 2007. De atunci au tot fost făcute demersuri pentru obținerea finanțării și realizarea investiției, însă, fără succes, până în momentul de față. Într-adevăr, zilele trecute am fost anunțați de către cei de la Compania Națională de Investiții că a fost semnat contractul de execuție al sălii de sport ce se va realiza pe strada Cazărmii unde funcționează și liceele și școala generală numărul 4”, a povestit Laura Nicolescu.

Proiectul va fi realizat cu fonduri provenite de la Compania Națională de Investiții, valoarea lucrărilor ridicându-se la 6,5 milioane de lei.

“Acest obiectiv este, de fapt, un proiect pilot, un proiect tip, astfel de săli de sport au mai fost realizate și în alte orașe din țară. Este un obiectiv a cărui valoare este la aproximativ șase milioane și jumătate de lei. Orașul Cernavodă nu are nici o contribuție financiară, deci toți banii vin de la Compania Națională de Investiții. Noi trebuie doar să punem la dispoziție terenul pe care va fi construită această sală de sport. După finalizarea execuției sălii de sport, aceasta va fi predată prin protocol administrației publice locale”, a explicat șeful Serviciului “Strategie și Proiecte” din cadrul Primăriei Cernavodă.

În noua sală de sport vor putea practica sporturile favorite cei 1.300 de elevi din oraș, iar construcția va fi dotată și cu tribune, urmând să aibă 102 locuri.

“Beneficiarii vor fi cei aproximativ 1.300 de copii care învață la liceele din jur și la școala de acolo. E o sală de sport cu un teren destul de generos unde copiii își vor putea desfășura atât orele de educație fizică, cât și antrenamentele la volei, handbal, baschet, activități pe care le desfășoară copiii de la noi din oraș. O sală de sport cu tribune, cu 102 locuri”, a mai declarat Laura Nicolescu.

Viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali, a afirmat că a fost predat amplasamentul viitoarei săli de sport către Compania Națională de Investiții și aceasta va fi construită lângă Școala numărul 4.

“Domnul primar a depus la CNI acest proiect, acum aproximativ doi ani de zile. Ei fac licitația, cei de la CNI, pentru că nu sunt bani din bugetul local, sunt bani de la CNI și poate dacă era la noi dura mai puțin licitația, dar acolo fiind volumul de proiecte foarte mare, acum ne-a venit rândul. Și acum s-a semnat contractul, avem câștigătorul, s-a predat amplasamentul și e foarte important pentru că școala numărul 4 nu avea sală de sport, este sala de sport a liceului în care nu încăpeau toți elevii și acum se va face sală de sport lângă Școala numărul 4. Domnul primar a decis ca toții copiii să beneficieze nu numai cei de la Școala numărul 4, va fi deschisă pentru toți elevii”, a spus Șerif Cîrjali.

Proiectul va fi încheiat într-un an.

“Constructorul ne-a promis că într-un an de zile va fi definitivat. Noi le-am predat amplasamentul, cred că în două săptămâni se vor apuca de treabă. Mai trebuie din parcarea liceului să mai rupem ceva pentru că e prea mic locul aici. Peste un an vom putea juca aici primul meci”, a explicat viceprimarul din Cernavodă.

În noua sală de sport elevii vor putea juca handbal, volei și baschet.

Conform proiectului, suprafața minimă de teren, liber de sarcini, necesară amplasării obiectivului de investiție este de 2.500 mp. Forma terenului va fi relativ dreptunghiulară și va permite înscrierea unui dreptunghi cu laturile de 47m x 51m/ 44m x 53m. De asemenea, între construcția sălii și construcțiile vecine trebuie să existe o distanță minimă de 10 metri pentru a se asigura distanța de protecție, din punct de vedere PSI.

Se va asigura accesul dintr-o stradă principală, deschiderea la stradă minim 15 metri, iar autospecialele trebuie să aibă acces la minim două fațade.

Sala de sport va avea un regim de înălțime P+1.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*