FOTO VIDEO Revelion în stil rafinat, cu spectacole vibrante, la două dintre localurile de la malul mării. Ce surprize le-au pregătit oaspeților restaurantele din Constanța și Mamaia

Cocktails pentru petrecerea de Revelion, la Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Cocktails pentru petrecerea de Revelion, la Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Cu minutele care se scurg, petrecerea de Revelion devine o fereastră deschisă spre noi începuturi, un prilej de a reflecta asupra anului care se încheie și de a privi cu optimism către anul care vine. În inimile oamenilor, această sărbătoare capătă mereu o importanță aparte, pentru că marchează nu doar finalul unui capitol, ci și începutul unei noi călătorii pline de speranțe și aspirații.

Este momentul în care oamenii se adună pentru a celebra, pentru a-și exprima recunoștința pentru reușitele trecute și pentru a îmbrățișa promisiunile rostite îna taină viitorului. Cu tradiții variate și rituri festive, petrecerea de Revelion devine un prilej comun de a încheia anul într-un cadru memorabil, subliniind astfel importanța conectării cu cei dragi și de a îmbrățișa optimismul care însoțește fiecare debut de an nou.

La malul mării, amalgamul de emoții și bucurii va fi trăit de câteva sute de persoane într-un cadru festiv și rafinat. Restaurantul La Dolce Vita din Constanța va găzdui, în noaptea Anului Nou,  circa 280 de invitați pentru care a organizat o petrecere fabuloasă cu elemente de distracție care să satisfacă atât gusturile avangardiste ale tinerilor, cât și pretențiile conservatoare ale seniorilor.

„Sunt oameni care n-au avut parte de evenimente deosebite de-a lungul anului și abia așteaptă petrecerea de revelion. Ca atare, ne-am hotărât să le facem acestor oameni cât mai multe surprize.

Vom avea muzică de toate genurile, vom avea o trupă de belly dance, un ansamblu de dansuri grecești, va fi alături de noi și Lucian Colareza cu un show foarte frumos”, plus multe alte momente spectaculoase, promite managerul restaurantului La Dolce Vita din Constanța, Stelian Terzi.

În privința meniului, noaptea dintre ani cere întotdeauna ca masa să fie îmbelșugată, iar preparatele să fie un adevărat răsfăț pentru oaspeți. O misiune dificilă s-ar putea spune, atât pentru organizatori, cât și pentru echipa de bucătări, fiindcă împreună trebuie să compună un meniu divers și actual, care să satisfacă gusturi și pretenții educate în vremuri diferite.

„Am încercat să alcătuim un meniu destul de normal, nu neapărat tradițional, dar un meniu care să împace toate gusturile, fiindcă noi avem invitați începând de pe la vârsta de 25 de ani ani până pe la 60…70 de ani, iar în acest caz trebuie să avem un meniu care să satisfacă toate gusturile”, a mai punctat Stelian Terzi, pentru CTnews.

Cu muzică vibrantă, artificii strălucitoare și atmosfera vibrând de energie festivă, Revelionul de la restaurantul La Dolce Vita a fi, pentru oaspeții săi, punctul culminant al sărbătorilor, oferindu-le acestora ocazia de a întâmpina noul an într-un cadru de basm, aproape de malul mării.

Revelion la doi pași  de valuri

O petrecere pe cinste, pe trei niveluri de distracție, la propriu, le-au promis, pentru acest Revelion și cei de la Melody by Nikki Events, celor care au ales să treacă în noul an în cadrul pitoresc și totuși inedit pe care îl oferă marea, în anotimpul rece.

Astfel, în Mamaia, surprizele, de asemenea, se vor ține lanț. În Melody Grand Ballroom atmosfera întregii nopți de petrece va fi întreținută de îndrăgitul interpret de muzică machedonească Marian Cozma și de taraful său, după cum a dezvăluit, pentru CTnews, managerul localului, Nicu Roșu:

„Surprizele vor fi multe, după cum am anunțat deja. Cea mai bună formație, Taraful Marian Cozma, este alături de noi și în mod special avem foarte mulți turiști care au ales să petreacă revelionul pe malul mării, având parte și de o vreme foarte frumoasă”.

În pauzele pe care le vor lua de la prezența pe ringul de dans, oaspeții vor găsi pe mese un meniu sofisticat, consistent și perfect în ton cu… superstițiile Anului Nou. La felul principal, pe mese va sosi pulpa de rață confiată, preparată după rafinamentul gastronomiei franțuzești, alături de un mușchiuleț de porc preparat după o rețetă specială a iscusitei echipe de bucătari de a celor de la Nikki Events.

De altfel, munca în bucătărie începe cam cu 30 de ore înainte de marele eveniment, iar printre sfârâitul plitelor încinse, dincolo de zarva metalică a cuțitelor intens puse la treabă și în aburul de arome care inundă încăperea cuvintele de ordine sunt prospețime și savoare, de care invitații să se bucure într-o noapte specială.

„Felul principal pentru masa de revelion este pulpa de rață cu mușchiuleț de porc, acompaniat de o salată de rucola cu roșii cherry, iar friptura vine însoțită de un sos brun, cu o mică reducție pe care o facem noi după o rețetă proprie, iar în ansablu, cred că totul se poate rezuma ca fiind o explozie de gust”, a detaliat, pentru CTnews, George Ilie, bucătarul șef al celor de la Melody Events.

În meniu se mai regăsesc fileul de biban de mare, salata de prosciutto pe pat de rucola și parmezan, mult apreciatul somon fumé și alte preparate deosebite, pe care petrecăreții sunt invitați să le savureze cu toate simțurile.

Cei care au optat pentru revelionul organizat la Melody în Mamaia, au inclus în preț și free bar, unde Loredana Sasu, unul dintre așii shakerelor din acest local, s-a pregătit pentru a încânta oaspeții cu o serie de cocktail-uri fabuloase, alcoolice sau non-alcoolice.

„Vedetele clasice ale nopților de revelion sunt Aperol Spritz, Campari Orange și cocktail-ul Hugo”, spune Loredana, care îi invită pe constănțenii și turiștii care vor petrece la Melody să îndrănească un pic mai mult în a-și lărgi orizontul preferințelor.

Într-o noapte efervescentă de distracție, optimism, bucurie și promisiuni făcute din suflet, barmanii unui local cum este Melody by Nikki Events ajung să-și dea examenul suprem în dexteritate, rapiditate și creativitate, preparând mii de băuturi care să amplifice atmosfera de socializare.

Iar pentru că cele mai savuroase povești se scriu cu litera stacojie a unui vin deosebit, de pe nicio masă de Anul Nou nu va fi lipsi licoarea lui Bahus. Somelierul Cornel Henika, de la Crama Gabai și unul dintre artizanii punerii în valoarea a vinurilor de poveste din România, vine cu un set prețios de sfaturi în materie:

„Îndeosebi aș recomanda Feteasca Albă, care este un soi neaoș românesc și foarte, foarte reușit. Are un gust deosebit de fructe proaspete, verzi, interesante, un buchet floral al acelor flori de câmp proapete, care ne plac tuturor. Un vin deosebit, un vin senzațional, un vin de început deosebit. Aș trece mai departe cu Muscat Ottonel, pe care l-am ales special pentru că este vinificat în sec, este un vin cu acele intense arome de pere Williams, de gutui, de fagure de miere, dar are un gust total deosebit datorită faptului că este un vin sec. Te duce în altă extremă din fructoza aceea foarte puternică și foarte aromată”, afirmă, cu pasiune, specialistul.

Recomandările somelierului trec prin toată paleta generală de culori ale vinului, fiecare menită să însoțească un anumit tip de preparat, dar și să dea naștere unor senzații din ce în ce mai diferite, mai intense și mai memorabile, exact ce trebuie pentru o petrecere ca cea din noaptea de Revelion.

„Aș recomanda, de aseemenea, un rosé cu un cupaj al acestei crame (n.red – Crama Gabai) Miraz.  Este un vin obținut din Fetească Neagră, Pinot Noir și Cabernet Sauvignon cu un iz fantastic de petale de trandafiri roși, căpșuni și fragi. Textura gustului rămâne în fragi. Dulceața aceea frumoasă și în căpșuni, la final.

Merg mai departe cu o Fetească Neagră, clasica și interesanta noastră Fetească Neagră, dar puțin deosebită aici, datorită maturării și structurii de vinificare. Ne duce cu gândul la magiunul de prune, nu în gustul clasic de prune, cu o finalitate de cireșe sălbatice, ușor migdalate, un vin catifelat, un vin deosebit”, mai descrie somelierul Cornel Henika.

Intensitatea serii de Revelion va fi atinsă, firește, la miezul nopții, odată cu gongul care va anunța, în ropote de aplauze, focuri de articifii și zgomote puternice de bucurie, plecarea anului 2023 și sosirea anului 2024. După tradiționala cupă cu șampanie de la 12 noaptea, somelierul recomandă un vin robust, cu textură catifelată, al cărui echilibru să țină în vigoare atmsofera de petrecere și socializare:

„Pe final aș vrea să propun un vin despre care ar fi mult de vorbit, dar vi-l voi descrie pe scurt este vorba de Cabernet de Sauvignon, cu o textură de fructe de pădure negre, intense, cum sunt coacăzele, murele, afinele, un vin greu, un vin taninos, dar foarte catifelat, robust, în echilibru. Este un vin de savurare, pe care vă doresc să îl savurați și la acest sfârșit de an și la următorul și întotdeauna”, încheie somelierul Cornel Henika.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*