FOTO VIDEO PSD Constanța și-a anunțat candidații pentru Primăria Constanța și CJ Constanța. Ei sunt Horia Constantinescu și Cătălin Grasa. Decebal Făgădău revine în PSD

Conferința de presă PSD Constanța. FOTO Liliana Boioglu

PSD Constanța și-a prezentat candidații pentru Primăria Constanța și pentru președinția Consiliului Județean Constanța. Ei sunt Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și fost comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, pentru Primăria Constanța și chirurgul Cătălin Grasa, fost manager al Spitalului Județean Constanța, pentru președinția Consiliului Județean Constanța. Surpriza conferinței de presă a fost revenirea lui Decebal Făgădău

Conferința de presă a PSD Constanța desfășurată într-un restaurant din municipiu a fost deschisă de liderul social-democraților constănțeni, Felix Stroe. El a spus cum s-a ajuns la cei doi candidați ai PSD Constanța.

Au fost multe analize, au fost multe sondaje, multe consultări cu conducerea națională a Partidului Social Democrat, deoarece am vrut ca în acest an să avem doi candidați foarte puternici pentru funcțiile de primar în municipiul Constanța și de președinte pentru Consiliul Județean Constanța. Împreună cu domnul președinte al organizației municipale, în ultima lună de zile am purtat aceste discuții cu alți colegi de-ai noștri și la Consiliul Politic Național al Partiului Social Democrat, după cum bine știți probabil, s-a luat decizia, cu unanimitate de voturi, ca pentru funcția de primar în orașul Constanța să candideze domnul Horia Constantinescu. Cred că nu are nevoie de prezentare,  un om cu multă experiență, președinte al ANPC.

Pentru cealaltă funcție de președinte al Consiliului Județean, venim cu o candidatură, spunem noi, foarte, foarte, foarte serioasă, domnul doctor Cătălin Grasa, care nu mai are nevoie de prezentare. A fost director medical, manager general la Spitalul Județean, chirurg, predă la Facultatea de Medicină la Universitatea Ovidius, membru vechi al Partidului Social-Democrat”, a afirmat Felix Stroe.

Horia Constantinescu a spus jurnaliștilor că va demisiona de la conducerea ANPC pentru a intra în cursa pentru Primăria Constanța.

“Avem un proiect la ANPC pe care trebuie să mă asigur că îl las într-o variantă funcțională, vorbim de proiectul OCDE. S-a muncit foarte tare, am fost una dintre autoritățile cele mai apreciate la nivelul acestei structuri. Voi lua în calcul cu siguranță demisia și nicidecum suspendarea, pentru că mi s-ar părea absolut ciudat să ocup și fotoliul de candidat și fotoliul de președinte, după care mă voi dedica campaniei, repet, după ce mă voi asigura că acolo rămână echipă ce va putea duce la bine sfârșit acest proiect foarte important în România”, a mai spus Horia Constantinescu.

Candidatul PSD la Primăria Constanța și-a prezentat și viziunea sa pentru campania electorală.

“Cu siguranţă cred că va trebui să nu avem neapărat o campanie dâmboviţeană, ci să reuşim să avem una a proiectelor. Cel puţin nu numai că-mi propun, asigur că acest tip de campanie îl voi duce şi eu şi echipa alături de care vom demara campania electorală. Cred că ar trebui să constatăm mai puțin ceea ce poate vedea fiecare constănțean prin simpla deschidere a ușii sau a geamului, uitându-se afară. Trebuie să arătăm ce putem face de la acest moment pentru a îndrepta lucrurile și nicidecum de a arăta cu degetul unul spre celălalt. Fiecare dintre contracandidați are libertatea bineînțeles să demareze o campanie negativă după cum știți n-ar fi nici prima nici ultima dusă împotriva mea inclusiv de-a lungul carierii la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Constanța sau la nivelul Autorității. Sunt obișnuit și destul de bătătorit”, a povestit Horia Constantinescu.

El își o dorește și o echipă solidă de consilieri locali.

“Va trebui să discut cu președintele organizației și o listă foarte solidă de consilieri, pentru că rolul candidatului pentru funcția de primar nu este acela al unei locomotive în spatele căreia se vor așeza vagoane, ci este o locomotivă ce trebuie să aibă alături și o serie de alte locomotive pentru a duce un proiect destul de dificil, cel al administrării unui oraș”, a explicat candidatul PSD la Primăria Constanța.

Și Cătălin Grasa și-a prezentat viziunea sa pentru acest proiect.  

“Motivul pentru care am dat curs acestei invitații de a participa la alegeri și a putea deveni președinte al Consiliului Județean îl reprezintă problemele legate de sănătate. În celelalte orașe există probleme mari legate de actul medical în sine.

Îmi propun dezvoltarea infrastructurii cu partea de sănătate. Mi se pare că am rămas în urmă foarte mult față de restul județelor vizavi de partea de sănătate, adică de spitale, policlinici, ambulatorii”, a spus Cătălin Grasa.

Candidatul PSD la președinția Consiliului Județean a vorbit și despre ce îl recomandă pentru această poziție.

“Mă recomandă că am reușit cu Spitalul Clinic Județean Constanța să trecem printr-o zonă de criză, criza sanitară, acea pandemie care ne-a surprins pe toți. Și o să vă mai spun un lucru.  Județul Constanța are o problemă imensă. Nu are decât un spital. Nu are spital de pediatrie, nu are maternitate, nu are spital municipal multidisciplinar. Sunt pe această structură, a acestui spital. Ca să nu mai spunem că urgența este făcută, deci urgența, partea de urgență medicală este făcută pentru județul Dobrogea. Cazurile grave din județul Tulcea vin la noi. Eu am spus în ghilimele județul Dobrogea, spuneam și înainte lucrul ăsta”, a declarat Cătălin Grasa.

Surpriza conferinței de presă a fost prezența fostului primar Decebal Făgădău. Cu acest prilej, fostul președinte al organizației municipale a PSD Constanța și-a anunțat revenirea în partid.

“Da, îmi voi depune adeziunea în Partidul Social-Democrat și am venit aici pentru a-l felicita pe Horia Constantinescu pentru a-i ura mult succes în campania electorală. Am venit, de asemenea, să-l felicit pe doctorul Cătălin Grasa cu care, de altfel, sunt și într-o relație de amiciție. Și mă bucur să văd pe cei mai mulți dintre foștii colegi.

Da, mi-am dat demisia din Partidul Social Democrat în momentul în care am avut probleme cu justiția.  Întrucât acestea s-au încheiat, așa cum am spus, voi lua o decizie dacă mă întorc sau nu în viața politică. Astăzi, întrucât am avut o întâlnire la București, am luat decizia de a mă întoarce în viața politică și de a împărtăși din experiența mea, cu bune, cu rele,  cu realizări, dar și cu greșeli, lui Horia, astfel încât orașul să intre pe un făgaș de normalitate și să se oprească această nebunie care, sincer, cel puțin pe mine ca cetățean, mă face să nu mai înțeleg nimic, nici unde suntem și mai ales unde ne îndreptăm”, și-a explicat Făgădău decizia.

Fostul primar susține că proiectele sale nu au fost implementate cum trebuie de actuala administrație.

“Eu mă mândresc cu proiectele mele, spre deosebire de alți colegi care, timp de vreo trei ani și jumătate, nu au spus că acestea au fost proiectele lui Făgădău și au vorbit așa, fosta administrație. Da, sunt proiectele mele și mă mândresc cu ele.

În schimb, nu mă mândresc deloc cu modul în care au fost implementate și faptul că atâtea greșeli au transformat viața constănțenilor într-un coșmar care pare că nu se mai termină. Nu acesta era scopul proiectelor, ci îmbunătățirea vieții constănțenilor. Sunt foarte multe lucruri care se puteau face mai bine. Din păcate, au ales să le facă mai rău. Toate lucrurile acestea le voi discuta cu Horia, care sunt convins că va veni cu un proiect bun pentru Constanța”, a mai afirmat Decebal Făgădău

O altă surpriză anunțată de Felix Stroe în această conferință de presă a fost intrarea în PSD a deputatei Cristina Rizea, fostă la USR și candidatura acesteia la Primăria Valu lui Traian.

Cristina Rizea explică ce a îndemnat-o să intre în lupta pentru Primăria Valu lui Traian.

Îmi doresc foarte mult să candidez la Primăria Valu lui Traian. Îl respect foarte mult pe actualul primar de la Valu lui Traian și tot ce a făcut pentru Valu lui Traian. Am o viziune puțin diferită și cred că pot construi acolo. Îmi doresc foarte mult să construiesc în comunitatea unde locuiesc de foarte mulți ani”, a spus Cristina Rizea.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*