FOTO VIDEO Protest la Șantierul Naval Damen Mangalia. Angajații sunt nemulțumiți de faptul că nu li se măresc salariile în raport cu rata inflației

Protest la Șantierul Damen Mangalia. FOTO BNS

Un nou protest a avut loc la Șantierul Naval Damen Mangalia, angajații fiind nemulțumiți de faptul că nu li se măresc salariile în raport cu rata inflației.

Marți, la ora prânzului, a avut loc un nou protest spontan al angajaților de la Șantierul Naval Mangalia, care s-au adunat în fața clădirii în care își desfășoara activitatea conducerea Șantierului DAMEN.

Nemulțumirile lor sunt legate de faptul că angajatorul refuză în continuare să acorde o creștere salarială corelată cu rata inflației.

Conducerea DAMEN susține că va avea o discuție cu protestatarii în data de 13 ianuarie.

“Protestul a avut loc ca urmare a nemulţumirilor acestora cu privire la cuantumul majorării salariale aplicabile începând cu ianuarie 2023, ajutorul de iarnă aplicabil pentru perioada decembrie 2022 – martie 2023 şi primele de performanţă plătite în decembrie 2022. Administraţia şi echipa de conducere înţeleg pe deplin greutăţile cu care se confruntă salariaţii în această perioadă şi au ales să acorde beneficiile de mai sus, fără acordul Sindicatului, urmând să continue discuţiile cu aceştia, începand cu data de 13.01.2023. Este o perioadă dificilă atât pentru angajaţi, cât şi pentru şantierul naval, care trebuie să fie competitiv într-un mediu economic global foarte dificil şi într-o industrie europeană a construcţiilor navale aflată în dificultate”, a transmis conducerea Damen.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.