FOTO VIDEO Proiectele de infrastructură din comuna Mihai Viteazu înaintează în ritm susținut

Lucrări de infrastructură în comuna Mihai Viteazu. FOTO Paul Alexe

Comuna constănțeană Mihai Viteazu cunoaște, în această perioadă, transformări importante la nivel de infrastructură, două mari proiecte de dezvoltare fiind în plină desfășurare. La finalizarea acestora, locuitorii din satul Mihai Viteazu vor beneficia de aproximativ 11 kilometri de străzi nou asfaltate și modernizate, în timp ce locuitorii din satul Sinoe vor scăpa de grijile alimentării gospodăriilor cu apă curentă.

Lucrările ce au în vedere modernizarea străzilor din comuna Mihai Viteazu se apropie de finalizare, fiind deja asfaltate strazile cuprinse în proiect: Căminului, Giurgiului, Florilor (pe ambele tronsoane), Gheorghe Doja, Cișmelei, Barbu Delavrancea, Sudului, Șerban Vodă și Zorilor.

S-a executat decaparea tratamentului dublu bituminos vechi, decopertarea stratului existent de piatră și nivelarea terenului, completare cu șapte centimetri de nisip și două straturi de piatră, a câte 20 centimetri, iar apoi s-au pus două straturi de asfalt, șase centimetri de binder și patru centimetri, strat de uzură.

“Lucrările de asfaltare în Mihai Viteazu sunt, în proporție de 90 la sută, terminate și până la sfârșitul lunii octombrie lucrarea va fi finalizată, a declarat, pentru CTnews, primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni.

În momentul de față, se lucrează susținut la realizarea rigolelor de scurgere a apelor pluviale, pe ambele părți ale străzilor, urmând a se face șanțuri de pământ, cu punți de acces în dreptul porților, executate cu tuburi de patru metri, pentru poarta auto, respectiv un metru, pentru poarta pietonală.

Primarul Gheorghe Grameni are, însă, o nemulțumire, legată de faptul că unora dintre concetățenii săi le place să intre în rolul de… Gică Contra, lansând tot felul de povești, chiar dacă acestea nu au niciun fel de acoperire în realitate. Ultima ar avea drept subiect… lățimea străzilor!

Îi rog pe cetățenii comunei să nu aplece urechea la unele persoane rău-voitoare… Chiar le-am spus domnilor consilieri, în ultima ședință pe care am avut-o, să vină să vadă proiectul, este public, și să vadă cu ochii lor ce prevede acesta și că totul se face conform proiectului. Dacă există sustrageri de la proiect, firma care execută lucrarea nu-și va primi banii. Nu primarul a făcut acest proiect, este făcut de un proiectant specializat pe astfel de lucrări și a trebuit să țină cont de realitatea din teren, a explicat primarul Gheorghe Grameni, cel care se află la cel de-al șaselea mandat la conducerea administrației publice locale din comuna Mihai Viteazu.

Un proiect important se află în plină implementare și în satul Sinoe, unde va fi realizat un sistem integrat de alimentare cu apă și canalizare, cu stație de epurare. Lucrările au fost demarate de mai bine de o lună și înaintează în ritm susținut.

La Sinoe, s-au demarat lucrările la rețeaua de apă și canalizare, la ora actuală s-a înaintat, se lucrează intens, și suntem la 30 la sută din lucrare, au fost săpate puțurile, s-a început lucrul la bazinele colectoare și se desfășoară lucrări de realizare a șanțurilor și de îngropare a conductelor de apă, a declarat Gheorghe Grameni.  

În urma lucrărilor efectuate până acum, care se desfășoară pe cele trei fronturi principale de lucru (puțuri, stație de epurare cu bazine colectoare și rețea conducte de apă), primarul a primit și o veste foarte bună.

Mă bucur că, în urma investigațiilor făcute, am primit vestea că există apă de bună calitate, cu un debit foarte bun, suficient să alimenteze satul Sinoe chiar și numai de la un puț, însă proiectul prevede realizarea a trei puțuri, ne-a mai spus Gheorghe Grameni.  

La încheierea lucrărilor, beneficiar vor fi 360 de gospodării din satul Sinoe, care se vor putea racorda la rețeaua de alimentare cu apă și la canalizare. Valoarea proiectului este de 6,95 milioane lei, întreaga sumă fiind primită prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*