FOTO VIDEO Proiectele administrației locale din comuna Aliman au în vedere specificul și necesitățile fiecăruia dintre cele patru sate ale comunei

Primăria Aliman. FOTO Paul Alexe

Ultimele alegeri locale l-au reconfirmat la conducerea primăriei comunei Aliman pe primarul liberal George Nicola, aflat la cel de-al treilea mandat. Comuna Aliman este compusă din patru sate, Vlahii, Aliman, satul reședință de comună, Dunăreni și Floriile, iar proiectele de dezvoltare și modernizare deja realizate sau aflate în desfășurare au venit în întâmpinarea nevoilor cetățenilor comunei.

„Aș vrea să subliniez că fiecare sat are specificul lui și fiecare sat are necesitățile lui, chiar dacă se află în aceiași comună, astfel că administrația locală derulează proiecte care să rezolve aceste necesități”, a declarat, pentru CTnews, primarul George Nicola.  

O situație… inedită pentru epoca în care trăim se întâlnește în satul Floriile, acolo unde cele 30 de familii din comunitate nu beneficiază de alimentare cu apă potabilă! În decursul ultimilor ani, administrația locală a înaintat mai multe proiecte pentru a obține finanțare, însă fără succes.

„În satul Floriile, nu avem rețea de apă potabilă, astăzi, în secolul XXI. Am depus diferite proiecte la Ministerul Dezvoltării, pe planul de dezvoltare ”Anghel Saligny”, dar nu putem obține punctajul necesar întrucât sunt favorizate satele mici de munte, iar noi, cu 30 de familii, nu am putut obține punctajul necesar pentru a primi finanțare”, explică primarul George Nicola. Cum situația nu poate continua în acest mod, administrația locală a aprobat realizarea acestui proiect cu bani de la bugetul local.

„Am hotărât să înființăm o rețea de alimentare cu apă potabilă în satul Floriile, cu bani proveniți de la bugetul local. Este un proiect în valoare totală de 1,8 milioane lei, în mare parte avem acești bani. Am obținut avizele de la toate instituțiile statului român, urmează să depunem dosarul pentru emiterea autorizației de construire, la Consiliul Județean. Astfel, în cel mai scurt timp, și locuitorii satului Floriile vor avea la dispoziție o rețea de alimentare cu apă potabilă”, a spus primarul.

Un alt proiect important are în vedere reabilitarea termică moderată a clădirii școlii primare din satul Vlahii, pentru care primăria a obținut o finanțare de prin Planul Național de Redresare și Reziliență „Anghel Saligny”, în valoare de aproximativ 750 mii lei.

„În satul Vlahii, avem mai multe proiecte, precum cel de reabilitare termică moderată la școala din acest sat, ceea ce presupune schimbarea acoperișului, izolație termică a clădirii, astfel încât să nu se mai piardă căldura, instalarea de grupuri sanitare interioare, dotare cu mobilier nou”, a explicat George Nicola.

În cadrul aceluiași proiect, sunt incluse și lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme de climatizare și ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, dar și  reabilitarea instalațiilor de iluminat.

„Tot în satul Vlahii, am identificat un teren și, în cel mai scurt timp, vom fi propietari ai acelui teren, unde vom construi un teren de joacă și sport, pentru copiii și tinerii din sat”, a mai spus George Nicola.  

Proiecte importante vizează reabilitarea și asfaltarea tuturor drumurilor din cele patru sate ale comunei, precum și a drumului comunal care leagă satele Aliman și Dunăreni (DC 51).

„În satul Dunăreni, avem de reabilitat aproximativ 3,5 kilometri de asfalt, ceea ce înseamnă asfaltarea străzilor din acest sat în procent de sută la sută. La fel, în satul reședință de comună, Aliman, vor fi asfaltate toate străzile, dar și pentru satul Vlahii, unde vor fi asfaltate și modernizate toate străzile, fiind depuse proiecte la Ministerul Dezvoltării pentru obținerea finanțărilor. După cum am precizat, necesitățile sunt multiple pentru fiecare sat al comunei și trebuie să venim cu proiecte care să acopere nevoile și necesitățile tuturor cetățenilor comunei”, a concluzionat primarul George Nicola.  

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*