FOTO VIDEO Primarul Valentin Vrabie a semnat contractul de reabilitare pentru Spitalul Municipal Medgidia – o investiție de 3,6 milioane de Euro. Valentin Vrabie: “Este cel mai important obiectiv al municipiului”

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia. FOTO Cătălin Schipor

Spitalul Municipal din Medgidia se tranformă.  Administrația locală consideră că unitatea medicală este cel mai important obiectiv al municipiului și va începe un proiect de reabilitare care va moderniza acest spital. Lucrările vor viza înlocuirea sistemului de încălzire – tot ce prespune centrala termică, conducte, calorifere – și sistemul electric.

Primarul Valentin Vrabie a semnat miercuri, 22 mai, contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a Spitalului Municipal Medgidia, aferente proiectului „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal Medgidia”.

“Este cel mai important obiectiv al municipiului Medgidia pentru că este cel mai necesar – pentru viață normal – și a fost tratat cu atenția cuvenită, drept dovadă după doi ani de zile de hățișuri legislative pe care trebuie o să le depășim, de  documente întocmite, de avize, de fel și fel de proceduri pe care a trebuit să le îndeplinim, iată că astăzi am ajuns la momentul important de începere a lucrărilor pentru reabilitarea Spitalului Municipal Medgidia, adică proiect tehnic și execuție în aceeași lucrare”, a explicat primarul Valentin Vrabie.

El a precizat că perioada de desfășurare a lucrărilor este de 22 luni, iar în acest timp spitalul va rămâne în funcție, lucrările fiind realizate pe module.

“Perioada de desfășurare este de 22 de luni tocmai pentru că spitalul trebuie să rămână în funcțiune, se va face pe module, la momentul respectiv vor colabora echipele, managerul spitalului cu constructorul. În ceea ce privește documentațiile necesare pentru a ne acoperi în forme legale, că așa este corect,suntem pregătiți. După doi ani de zile știm în cel mai mic detaliu fiecare cuvințel din acest proiect. Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect, mulțumesc domnului manager pentru că relația a fost atât de strânsă încât în cadrul instituției, în cadrul unității administrative, documentele nu au întârziat nici măcar o zi. Dacă astăzi am avut o clarificare, astăzi s-a dat și răspunsul acestei clarificări la ministerul care a finanțat această lucrare, care este în total de 3,6 milioane de euro”, a spus Valentin Vrabie.

Managerul Spitalului Municipal Medgidia, Eugen Aglițoiu, spune că acest proiect este o onoare și o resposabilitate, fiind cel mai important al unității medicale până în prezent.

“Este o mare onoare și o mare responsabilitate. Trebuie să vă spun că sunt extraordinar de încântat și de fericit pentru că domnul primar consideră spitalul cel mai important obiectiv al comunității. Îi mulțumesc, îi mulțumesc și pentru faptul că ne acordă atenția cuvenită, dar și pentru faptul că este un căpitan de echipă bun, care a condus această echipă către acest rezultat. Finanțarea acestui proiect care înseamnă destul de mult, este cel mai important proiect al spitalului municipal medgidia de până acum, cel mai valoros – 3,6 milioane de euro”, a afirmat Aglițoiu.

 El a explicat că în cadrul acestui proiect vor fi înlocuite sistemul de încălzire și sistemul electric.

“Este un proiect de eficientizare energetică a instituțiilor publice. Asta înseamnă schimbarea sistemului de încălzire, conducte, centrală, calorifere,sistemului electric, conductori, tot ce înseamnă tablouri electrice. Unele sunt din 1967 de când s-a făcut spitalul”,  a sps managerul unității.

Aglițoiu a mai spus că are o promisiune din partea pimarului că va fi găsită finanțare și pentru înlocuirea pardoselii și a ușilor din spital.

“Am vorbit cu domnul primar și probabil o să găsim finanțare să reabilităm pardoseală, să punem parchet, linoleum antibacterian, care nu alunecă, să fie mai sigur pentru pacient, să schimbăm ușile, unele sunt din 1967, să zugrăvim. Și acest spital să arate ca unul modern care inspire, siguranță, securitate și încredere pacienților”, a explicat Aglițoiu.

Spitalul Municipal Medgidia deservește anual peste un sfert din locuitorii județului Constanța, peste 200.000 de pacienți, atât din municipiul Medgidia cât și din comunele din întreaga zonă.

Pentru a putea asigura pacienților condiţii de spitalizare, aparatură medicală şi servicii la cele mai înalte standarde europene, echipa managerială a Spitalului Municipal Medgidia alături de reprezentanții Primăriei municipiului Medgidia au accesat până în acest moment fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Aceste fonduri vizează: renovarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal Medgidia – peste 2 milioane de euro, reabilitarea blocului materno-fetal – 500.000 dolari, reabilitarea unității sanitare – 3,6 milioane de euro, dotare cu aparatură medicală ultramodernă – 3 milioane de euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*