FOTO VIDEO Primăria orașului Cernavodă își duce la îndeplinire ambițiosul plan de reabilitare și modernizare a străzilor, aleilor și parcărilor din localitate

Primăria Cernavodă continuă cercetările în oraș. FOTO Paul Alexe

O realitate unanim recunoscută la nivel de administrație publică locală se referă la infrastructura rutieră. Cu cât o localitate beneficiază de străzi de o mai bună calitate, de o rețea care să acopere” uniform suprafața acesteia, cu atât șansele de dezvoltare și modernizare ale acelei comunități sunt mai mari. Mai mult, absolut toate sectoarele de activitate sunt condiționate, mai mult sau mai puțin, de calitatea infrastructurii rutiere, începând cu transportul de mărfuri sau de persoane și continuând cu industria, mediul de afaceri, turismul, sănătatea sau învățământul.

Din acest motiv, în urmă cu trei ani de zile, administrația publică locală din orașul Cernavodă a luat decizia de a demara un amplu program de întreținere, reparare și modernizare a părții carosabile, de înlocuire a bordurilor și de pavare a trotuarelor, precum și de asfaltare a parcărilor din localitate. Lucrările erau necesare deoarece majoritatea străzilor erau peticite, pline de gropi, iar despre planeitate nici nu se mai punea problema. Disconfortul cauzat locuitorilor din Cernavodă, dar și celor care tranzitau orașul, era mare, iar cernăvodenii s-au plâns în nenumătare rânduri primarului Liviu-Cristian Negoiță. Vocea acestora nu l-a lăsat indiferent pe edil.

“În urmă cu trei ani de zile, Primăria Orașului Cernavodă a demarat lucrările de întreținere drumuri și parcări, care presupun frezarea stratului de uzură și înlocuirea cu alt strat de uzură. Acum ne aflăm la Spitalul Orășenesc, unde avem două parcări și strada ce trece prin fața spitalului, mai avem o parcare pe strada Canalului”, a declarat, pentru Constanța NEWS, viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali.

Acum, la aproximativ trei ani de la demararea programului, locuitorii orașului Cernavodă beneficiază de străzi și parcări reparate și asfaltate în aproape tot orașul, iar bordurile, unele vechi de după primii ani ai… celui de-Al Doilea Război Mondial, au fost înlocuite, iar pe trotuare au fost montate pavele.

La momentul respectiv, am constatat că toate bordurile și trotuarele din oraș erau foarte vechi, de 40-50 de ani. Domnul primar și echipa din administrația locală au luat decizia să realizăm, pe lângă reabilitarea străzilor, și pe cea a trotuarelor și înlocuirea bordurilor, în tot orașul.

Astfel, am făcut asfaltare, trotuare, borduri, am pus băncuțe și am oferit fiecărei gospodării din cartierele de case europubele de gunoi, pentru selectare selectivă a gunoiului menajer. Lucrările au înaintat, recent am terminat strada Răsăritului, acum suntem pe Cuza Vodă și continuăm astfel încât tot orașul Cernavodă să fie modernizat din acest punct de vedere, a continuat Șerif Cîrjali.

Reprezentanții administrației locale au avut și numeroase surprize plăcute din partea locuitorilor, în special din zonele cu case, aceștia începând să-și repare fațadele caselor și să-și vopsească gardurile, oferind o imagine de prospețime pe străzile din Cernavodă.

Reacția oamenilor este una bună, de apreciere și responsabilizare. Am observat că după ce am făcut asfaltarea străzilor, cu realizarea trotuarelor și a bordurilor, cetățenii au început să-și vopsească gardurile la case, să-și vopsească casele, pentru ca totul să arate cât mai frumos, a mai spus viceprimarul Șerif Cîrjali.  

Tot în sectorul ce cuprinde lucrările de reparații și amenajare de alei pietonale, administrația Negoiță și-a aplecat, recent, atenția asupra Cimitirului Ortodox din localitate.

În această locație, cimitirul orașului, dorim să refacem aleile principale din cimitir, să le aducem la stadiul de asfalt. Am început prin a le decoperta ușor, a pune piatră și a le pregăti în vederea asfaltării, apoi am asfaltat. Totodată, o parte a cimitirului suferă niște modificări, în sensul că vom amenaja câteva locuri noi de veci, deoarece în momentul de față sunt ocupate locurile aproape în totalitate, a declarat, din mijlocul șantierului, Lucian Rădulescu, director general SC Utilități Publice Cernavodă.

Conform caietului de sarcini, lucrarea cuprinde amenajarea și repararea a 90 mp de alei pietonale, la care se adaugă 1000 mp de alei rutiere. Totodată, pentru aleile pietonale au fost montate borduri prefabricate din beton.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Info Utile - FOTO VIDEO Primăria Orașului Cernavodă își Duce La îndeplinire Ambițiosul Plan De Reabilitare și Modernizare A Străzilor, Aleilor și Parcărilor Din Localitate » Info Utile » Casa Curte Gradina

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*