FOTO VIDEO Primăria orașului Cernavodă continuă implementarea unor proiecte ce au menirea de a înfrumuseța localitatea și de a crește confortul urban al locuitorilor săi

Primăria Cernavodă modernizează trotuarele. FOTO Paul Alexe

Administrația publică locală din orașul Cernavoda a demarat, în această vară, un proiect-pilot care își propune să ofere o față nouă, modernă și primitoare, străzilor din localitate. Primele lucrări de reabilitare și modernizare se desfășoară pe strada Unirii, fiind aproape de finalizare.

Ne-am dorit ca proiectul de reabilitare și modernizare demarat pe strada Unirii să fie un exemplu, un proiect-pilot. De jur împrejurul blocurilor, oamenii au îngrădit, au ridicat tot felul de construcții și se dezvoltase un adevărat focar de infecție. Prin lucrările pe care le-am demarat, dorim ca strada Unirii să fie un exemplu și pentru celelalte cartiere, iar cetățenii să vadă cum arată zona fără garduri, deschisă, care oferă un grad mai mare de siguranță pentru cei care circulă în zonă.

După ce lucrările de pe strada Unirii se vor finaliza, sperăm ca locuitorii din alte zone să vadă beneficiile acestor schimbări și să dorească să extindem acest proiect de reabilitare și modernizare a strazilor și trotuarelor în toate zonele orașului, a declarat pentru CTnews, viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali.

Echipele de muncitori, de la Gospodăria Comunală, au profitat în această perioadă de vremea foarte bună, iar lucrările au avansat în ritm susținut, astfel încât disconfortul creat locuitorilor din zonă să fie cât mai redus.

Pe strada Unirii are loc reabilitarea și modernizarea acestei zone. Colegii de la Gospodăria Comunală decapează trotuarul, pavajul s-a ridicat din cauza rădăcinilor copacilor, iar noi intervenim pentru a reabilita zona pietonală. În zonele în care este necesar, schimbăm bordurile inestetice cu borduri noi, au fost scoase gardurile care împrejmuiau grădinile din zona blocurilor, pentru a avea acces mai ușor la zona verde.

Am pus acele blocuri de zid, în zona de intersecție a străzii Unirii cu strada Seimeni, vom continua pe toată strada, cu borduri noi, stil cărămidă din piatră. Întreaga zonă se va schimba, prin aceste lucrări dorim să venim cu un suflu nou, vom pune și pomi ornamentali, care vor înfrumuseța zona, astfel încât fiecare cetățean să se poată bucura de confortul urban creat datorită acestor lucrări, a declarat, la rândul său, George Ciulei – director general SC Utilități Publice-Gospodărie Comunală Cernavodă.

Trebuie spus că aceasta nu este prima inițiativă de acest gen a administrației publice din orașul dunărean, un astfel de proiect-pilot fiind deja implementat la nivelul întregului oraș după ce s-a dovedit a fi unul de succes, util pentru cernavodeni.

Într-adevăr, este un proiect-pilot, exact cum a fost și cel cu rampele de gunoi îngropate, cu sistem hidraulic, demarat în urmă cu trei ani de zile, cu 10 rampe de gunoi, un proiect care s-a bucurat de succes, astfel că acum avem alte 37 de rampe de gunoi îngropate ce vor fi amplasate în tot orașul, a mai declarat viceprimarul Șerif Cîrjali.

De altfel, chiar zilele trecute, au fost puse la dispoziția locuitorilor orașului alte 22 de noi platforme gospodărești subterane, oferindu-le acestora posibilitatea de a colecta selectiv deșeurile, în conformitate cu prevederile comunitare. Demarat în anul 2018, când au fost amplasate 10 platforme, proiectul a continuat în acest an, cu amplasarea a altor 34 de platforme, în 25 de locații aflate în cartierele de blocuri de pe raza orașului.

Dintre aceste 34 de noi platforme gospodărești, 22 au fost deja amplasate în 17 locații, iar în perioada următoare urmează a fi executate lucrările de aducere la forma inițială a terenului și amenajarea acestora pentru cetățeni. Platformele aproape finalizate se regăsesc pe strada Salciei, Liliacului, Avram Iancu, strada Medgidiei, Panait Cerna, Energiei, Pinilor, Independenței, Viorelelor și Crișan.

O platforma subterană cuprinde o cuvă din beton armat și o structură metalică, prevazută cu sistem hidraulic, în care se amplasează  containerele pentru colectarea deșeurilor. Aceste platforme subterane sunt destinate colectării selective a deșeurilor menajere, pentru deseuri în amestec sau biodegradabile, hartie, carton, plastic, metal și sticlă, a explicat Șerif Cîrjali.

Reprezentantul administrației publice locale preconizează că toate cele 34 de noi platforme gospodărești subterane vor fi date în folosință până la sfârșitul acestui an.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*