FOTO VIDEO Primăria Municipiului Medgidia vine în sprijinul persoanelor afectate de incendiu

Pompierii au luptat mai bine de 7 ore pentru stingerea incendiului. FOTO ISU Dogbrogea

În cursul dimineții de 9 februarie, în jurul orei 06.00 dimineața, un incendiu puternic a avut loc la Baraca H2 situată pe strada Poporului nr.1, din municipiul Medgidia. Opt autospeciale de stingere cu apă și spumă aparținând Detașamentelor de Pompieri Medgidia, Cernavodă, Palas și Constanța ale ISU Dobrogea și 40 de pompieri au intervenit la fața locului, lichidând incendiul în aproximativ șapte ore.

De asemenea, la eveniment au mai fost prezente două ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției Locale și Poliției Naționale.

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, 11 gospodării în care locuiau 18 familii (43 de persoane), au fost complet distruse. Cauza probabilă: coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile. Dintre locuințele afectate de incendiu, trei imobile sunt în proprietatea administrației publice locale, restul de opt fiind proprietate personală.

Pentru limitarea pagubelor produse în urma acestui nefericit incident, Primăria Municipiului Medgidia a dispus cazarea temporară a trei familii, în două garsoniere și un apartament, restul familiilor nesolicitând ajutor din partea autorității locale.

În urma evaluărilor efectuate de membrii Comitetului pentru Situații de Urgență, Primăria Municipiului Medgidia va suporta din bugetul local cheltuielile necesare reabilitării locuințelor afectate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*