FOTO VIDEO Primăria Mihai Viteazu anunță un parc de panouri fotovoltaice pe 5 hectare. Cu energia astfel produsă vor fi alimentate instituțiile publice din comună

Primăria Mihai Viteazu. FOTO Paul Alexe

Primăria Mihai Viteazu caută soluții pentru reducerea facturilor la energie. Astfel, în comună urmează să fie realizat un parc de panouri fotovoltaice pe o suprafață de 5 hectare. Cu energia produsă acolo vor fi alimentare instituțiile publice din comună, fie că este despre școli, grădinițe, dispensare și sediul Primăriei.

Primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, a povestit pentru CTnews despre acest proiect.

Am demarat un proiect, pe o suprafață de 5 hectare, un parc de panouri fotovoltaice. Au crescut prețurile la energie și am căutat soluții pentru a nu plăti facturi foarte mari. Am început acest proiect pe 5 hectare ca să producem curent pentru Primărie, școli, dispensare, cămine”, a spus primarul Grameni.

El a precizat că în Mihai Viteazu sunt aproximativ 700 de copii în instituțiile de învățământ din comună.

Avem școala generală Mihai Viteazu și liceul tehnologic, școala generală din satul Sinoe și două grădinițe. Avem aproape 700 de copii la școală, suntem cel mai bogat sat, nu din județ, cred că din țara la natalitate”, a explicat Gheorghe Grameni.

El i-a îndemnat pe cetățenii din comună să aibă răbdare deoarece știe că este greu cu toate șantierele deschise în localitate, dar că lucrurile vor fi schimbate în bine când acestea vor fi finalizate.

Îi rog pe cetățenii din Mihai Viteazu să aibă răbdare. Cât timp demarez șantiere este greu, dar să aibă răbdare, că după vânt vine soare, după furtună vine vreme frumoasă. Să nu asculte la cei care vor să ia putere. Promisiuni facem, dar să vedem cum le realizăm și cum le îndeplinim”, a mai spus primarul Gheorghe Grameni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*