FOTO VIDEO Primăria Corbu a renovat și a modernizat căminul cultural din comună. Clădirea va fi dotată cu aparatură modernă, iar locuitorii vor avea acces gratuit la internet

Căminul cultural din Corbu. FOTO Paul Alexe

Locuitorii comunei constănțene Corbu vor beneficia, în scurt timp, de un cămin cultural total renovat și modernizat, ca urmare a finalizării unui proiect accesat de către administrația publică locală prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Administrația publică locală și eu, personal, am considerat că trebuie să oferim o atenție deosebită actului cultural și desfășurării activităților culturale în condiții cât mai bune, în concordanță cu epoca pe care o trăim.

Căminul cultural din comună avea nevoie să fie modernizat, să fie dotat cu aparatură modernă, iar locuitorii comunei vor putea avea, inclusiv, acces gratuit la internet. Acest lucru este deosebit de important în special pentru elevii din comună, care se vor putea informa pentru diferitele proiecte pe care le vor avea de făcut la școală, a declarat primarul Marian Gălbinașu, pentru Constanța NEWS.  

Locuitorii din Corbu au putut sesiza faptul că, în exterior, clădirea a fost total reabilitată, iar acum sunt așteptate dotările interioare.

S-a obținut o finanțare nerambursabilă, achizițiile au fost făcute și așteptăm livrarea dotărilor. Se va înființa un InfoNetPoint pentru cetățenii comunei, unde vor avea acces gratuit la internet, cu zece calculatoare și o imprimantă. În sala de spectacole, cortina a fost înlocuită și vom monta o cortină nouă, retractabilă.

De asemenea, s-au achiziționat videoproiectoare portabile și fixe, un grup electrogen pentru cazul în care vom avea întreruperi în distribuția curentului electric. A fost schimbat tot mobilierul, inclusiv la bibliotecă, unde rafturile erau foarte vechi, s-au luat 200 de scaune, pentru spectatori, o pianină, precum și un covor de balet, a explicat Valentin Rotaru, director de investiții în cadrul Primăriei comunei Corbu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*