FOTO VIDEO Primăria Cernavodă reabilitează și modernizează rețelele de termoficare și alimentare cu apă potabilă din oraș

Primăria Cernavodă modernizează rețelele de termoficare și alimentare cu apă potabilă. FOTO Paul Alexe

Primăria Cernavodă continuă programul de reabilitare și modernizare a rețelelor de termoficare și alimentare cu apă de pe teritoriul orașului. Lucrările sunt efectuate de mai multe echipe de la Societatea de Utilități Publice Cernavodă.

 „Profităm atâta timp cât vremea ne permite, lucrăm cu 3-4 echipe în tot orașul, șapte zile din șapte, astfel încât atunci când vremea se va răci să putem asigura toate condițiile optime cetățenilor”, a declarat, pentru CTnews, Lucian Rădulescu, directorul Utilități Publice Cernavoda.

Unul dintre punctele de lucru este pe strada Cuza Vodă, unde, în decursul ultimilor ani, au fost înregistrate numeroase avarii la rețeaua de termoficare.

„Aici suntem pe strada Cuza Vodă, însă noi acționăm în tot orașul, în locurile în care am văzut că există probleme și apar avarii la rețeaua de alimentare cu apă și termoficare. Avem un program permanent, an de an, prin care ne-am propus să reabilităm rețelele de apă și termoficare.

Dacă fiecare administrație ar fi avut proiecte prin care să schimbe, pe rând, aceste rețele, acum le-am fi avut schimbate. Nimeni n-a dorit să facă acest lucru, pentru că s-au temut că în momentul în care decopertezi faci deranj, faci praf, faci mizerie, iar cetățenilor noștri nu le place. Nicio administrație n-a avut curajul să ia taurul de coarne, așa cum am făcut noi.

Văd că se simte că se apropie alegerile, iar celelalte partide au început să vorbească. Ei vorbesc, iar noi facem treabă. Administrația condusă de primarul Liviu Negoiță a demonstrat în ultimii șapte ani de zile că poate schimba fața orașului și vom continua să facem acest lucru. Am muncit și vom munci în continuare pentru orașul nostru”, a declarat pentru CTnews viceprimarul Șerif Cîrjali, pe care l-am întâlnit în timp ce verifica stadiul lucrărilor.

Rețeaua de termoficare se afla într-o stare avansată de uzură, tronsonul cuprins între intersecțiile cu străzile Crișan și Mihai Eminescu fiind cel de-al 15-lea înlocuit în cadrul programului demarat de Primăria Cernavoda, numai în acest an, din luna mai, când a fost oprită furnizarea agentului termic.

„Societatea de Utilități Publice Cernavoda execută pe strada Cuza Vodă un program de reparații, aprobat de către Primăria Orașului Cernavoda, prin care înlocuim tot ceea ce este stricat și depășit fizic și moral. Acest program de reparații l-am demarat pe baza tuturor avariilor pe care le-am avut în oraș, iar aici, pe strada Cuza Vodă, am avut 4-5 avarii pe sistemul de termoficare. Se poate vedea că țevile arată foarte rău, ruginite, ciuruite, au minim 10-15 ani. Tehnologia a avansat, venim cu un alt tip de țeavă decât ce există la acest moment”, a punctat Lucian Rădulescu, directorul Utilități Publice Cernavoda.

În paralel, o altă echipă acționa pe strada Biruinței, unde sunt schimbate țeava de apă caldă și cele de căldură, pe o lungime de aproximativ 135 de metri. Ca și pe strada Cuza Vodă, și aici rețeaua era foarte veche, de peste 20 de ani, iar în ultimii doi ani au avut loc numeroase avarii, ceea ce provoca întreruperea agentului termic către populație, cu tot disconfortul creat.

Programul demarat de Primăria Cernavodă va continua în această perioadă atâta timp cât vremea de afară o va permite, astfel încât, la venirea iernii, cetățenii orașului Cernavodă să beneficieze de căldură în case.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*