FOTO VIDEO Primăria Cernavodă extinde sistemul de canalizare al orașului

Primăria Cernavodă extinde sistemul de canalizare. FOTO Roxana Dumitrică

Locuitorii din Cernavodă care încă nu s-au branșat la rețeaua de canalizare au un motiv de bucurie. Primăria Cernavodă extinde rețeaua de canalizare menajeră și pluvială.

Viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali, a declarat pentru CTnews, că planul administrației publice locale este ca toată localitatea să aibă apă și canalizare.

“Noi nu am știut că pe strada asta nu există canalizare. Aici facem prima etapă, pe strada Viilor, se va uni cu strada Răzoarelor. Pe strada Nicolae Bălcscu nu avem canalizare, vom trece la licitație și execuție și pe strada Îndiguirii. Aceasta a fost o stradă scurtă, sumele nu sunt mari, aici a fost vorba de 400.000 de lei. Trebuiau făcute.  Avem în plan ca toată Cernavoda să aibă apă și canalizare. Străzile acestea au fost omise, dar se va remedia. Oamenii sunt mulțumiți, până acum făceau solicitare la vidanjă,  e clar că nu este comod în secolul în care trăim”, a spus viceprimarul Șerif Cîrjali.

În prezent, colectarea se realizează prin fose septice. Pe amplasamentul propus nu există rețea de preluare și evacuare a apelor pluviale. Prin executarea acestor lucrări se dorește realizarea rețelelor de canalizare menajeră și pluvială, care vor satisface cerințele și necesitățile specifice zonei de locuințe.

“Când vin ploile, este o problemă mare. Sunt mari probleme. Urmează să o facem și pe cea pluvială. În urma noastră, Raja a accesat fonduri europene. Se vor schimba rețelele de apă. Am mai schimbat țevi, care erau îmbătrânite și vom turna covorul asfaltic”, a mai adăugat viceprimarul Șerif Cîrjali.

Silviu Băluță, șeful Serviciului tehnic și de investiții din cadrul Primăriei Cernavodă, a oferit câteva explicații tehnice despre această investiție.

“Nu este o lucrare complexă, dar este foarte necesară. Va prelua nouă branșamente, avem conducte din PVC. Maxim 20 de branșamente vor fi, avem puțini consumatori. Este vorba de punctual de conexiune, care este undeva în strada Ghioceilor. Investiția pe strada Răzoarelor va fi mai mare, undeva la 600.000 de lei, depinde de fluctuație și inflație” a adăugat Silviu Băluță.

Strada Viilor are o lungime de 77 de metri, o lățime cuprinsă între 6.13 – 11.67 metri și o suprafață totală de 511 de metri pătrați, conform extrasului de carte funciară. Valoarea lucrărilor este suportată în totalitate de bugetul local.  Valoarea investiției este de 166.952,95 lei exclusiv T.V.A., iar perioada de implementare propusă este cuprinsă între anii 2022-2023.

Acest proiect va avea o influenţa benefică asupra mediului şi a sănătăţii populaţiei, executarea acestor lucrări diminuând astfel nivelul de infiltrații în sol, precum și riscul producerii de inundaţii.

Lucrarea este extrem de importantă pentru locuitorii din zonă, administrația publică locală punând încă o dată pe primul plan interesele comunității. Scopul tuturor proiectelor de până acum a fost îmbunătățirea continuă a calității vieții generațiilor prezente și viitoare, printr-o abordare integrată între dezvoltarea economică, protecţia mediului și implicare socială.

Strategia de dezvoltare a orașului Cernavodă reprezintă unul dintre cei mai importanţi paşi care susţin procesul de dezvoltare locală, deoarece are ca scop stabilirea unor priorităţi pe termen mediu şi lung prezentând astfel cadrul în care se va realiza progresul în următorii ani în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii locuitorilor.

Conducerea Administrației Publice Locale din Cernavodă crede cu tărie că strategia de dezvoltare ajută la construirea unui viitor mai bun.  Autoritățile locale speră la un viitor în care fiecare locuitor să-și găsească locul unde să-și valorifice cunoștințele, priceperile și deprinderile individuale, să își câștige existența sa și a familiei în mod onest, să-și poată realiza condiţii de viaţă şi confort comparabile cu cele ale cetățenilor europeni, să beneficieze de servicii sociale de calitate și de un mediu curat și sănătos. Un viitor care să contribuie activ la dezvoltarea orașului și bunăstarea locuitorilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*