FOTO VIDEO Primăria Cernavodă continuă reabilitarea și modernizarea străzilor din oraș. Asfaltarea străzii Canalului s-a încheiat, urmează Drumul de centură

Străzi asfaltate la Cernavodă. FOTO Paul Alexe

Alegerile au trecut, lucrările de asfaltare continuă! Străzile din orașul Cernavodă cunosc, în această perioadă, schimbări importante, grație implementării unor proiecte de modernizare a infrastructurii ce au ca rezultat imediat ridicarea confortului urban pentru locuitorii localității, dar și pentru cei care tranzitează acest oraș de importanță strategică națională.

Astfel, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură, „Lucrări de reabilitare și modernizare drum județean 223C și prelungirea acestuia în orașul Cernavodă, județul Constanța”, înaintează cu pași repezi și sunt mari șanse de a fi finalizat încă din această toamnă, cu aproximativ patru luni înaintea termenului de execuție.

Este un proiect de infrastructură foarte important pentru comunitatea noastră, deoarece cuprinde reabilitarea și modernizarea a trei dintre cele mai importante și circulate străzi din Cernavodă: strada Medgidiei, strada Canalului și Drumul de centură, a declarat primarul orașului Cernavodă, Liviu-Cristian Negoiță, pe care l-am surprins, la locul faptei, în timp ce urmărea stadiul lucrărilor de pe strada Canalului.

Valoarea investiției este de aproximativ 15 milioane lei.

“Este o lucrare de investiții ce vizează aproximativ 9 kilometri de drum, pe trei tronsoane, care înseamnă strada Medgidiei, strada Canalului și Drumul de centură. S-a realizat strada Medgidiei, unde mai umează doar trasarea pistei de biciclete, pe două sensuri de mers.

Acum, ne aflăm pe strada Canalului, unde s-au turnat trei straturi de asfalt, acum se toarnă stratul de uzură și sperăm ca în cel mai scurt timp să încheiem lucrările, astfel încât cetățenii din Cernavodă să poată circula pe această stradă în cele mai bune condiții, a explicat, la rândul său, Șerif Cârjali, viceprimarul localității.

Lucrările avansează într-un ritm alert, în condițiile în care anteprenorul care execută lucrările a alocat, doar pentru sectorul de drum de pe strada Canalului, două eșaloane de așternere asfalt, complete, operate de un număr de aproximativ 40 de oameni.

În momentul de față, așternem stratul de uzură pe strada Canalului. Se lucrează cu două eșaloane de așternere asfalt, mașinile de transport asfalt și toată bateria completă. Vorbim despre ultimul start de asfalt, sub care s-au executat lucrări de reparații a dalelor, pentru că drumul a fost conceput cu dale din beton, iar unele au cedat, au fost tasări inegale.

Am procedat la excavarea lor, la completarea cu piatră, iar pe acele porțiuni s-a completat cu trei straturi de asfalt, un strat de anrobat bituminos, de rezistență, un strat de legătură din binder, care este covor întreg pe toată strada Canalului, iar acum se așterne stratul de uzură, a explicat, pentru Constanța NEWS, Octavian Nicolae, inginer Asfalt Dobrogea.

Conform acestuia, ritmul de lucru permite încheierea lucrărilor de asfaltare pe strada Canalului, urmând ca în zilele următoare să se treacă la executarea lucrărilor de semnalizare rutieră. În cursul zilei de astăzi (n.r.: luni, 12 octombrie), sperăm să închidem cu stratul de uzură pe strada Canalului, urmând a veni ulterior cu semnalizarea verticală, semne de circulație și marcajele rutiere, finalizând astfel acest tronson.

Acest front de lucru nu este, însă, singurul pe care se acționează în această perioadă. În paralel cu lucrările de pe strada Canalului, alte echipe ale constructorului își desfășoară activitatea pe tronsonul de pe Drumul de centură al orașului Cernavodă.

Lucrarea de aici face parte dintr-un proiect mai amplu, alte echipe lucrând pe Drumul de centură, unde se execută lucrări la terasament, la rigole și la decolmatarea rigolelor existente, precum și completări pentru celelalte lucrări de preluare a apelor, de ridicare a căminelor în cotă, unde este cazul, de poziționare a sistemelor Geiger pentru preluarea apei. De asemenea, avem deja stratul de binder executat, podețele pentru dirijarea apelor există și sperăm, săptămâna aceasta, să închidem și cu stratul de uzură, a punctat reprezentantul constructorului.

Primăria Cernavodă a început lucrările de asfaltare în urmă cu trei ani de zile, obiectivul administrației publice locale fiind acela de a asfalta în întregime străzile, trotuarele și parcările din oraș. Până astăzi au fost reparate și asfaltate aproximativ 110 străzi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Stiri De Ultima Ora - FOTO VIDEO Primăria Cernavodă Continuă Reabilitarea și... » Stiri Si Oferte

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*