FOTO VIDEO Primăria Cernavodă a împodobit orașul pentru sărbătorile de iarnă. Atracția o constituie patinoarul, unde intrarea este liberă

Iluminat festiv la Cernavodă. FOTO Liliana Boioglu

Orașul Cernavodă este pregătit să întâmpine sărbătorile de iarnă. Primăria a pregătit ca în fiecare an multe suprize plăcute locuitorilor. De această dată, nu doar centrul orașului a fost amenajat cu ornamente, ci există iluminat festiv în cât mai multe zone. Principala atracție an de an a cernavodenilor a fost patinoarul și acesta nu putea lipsi nici în 2021. Accesul pe patinoar este gratuit, la fel și închirierea de patine.

Faptul că acest patinoar reprezintă o atracție o demonstrează prezența multor persoane din localități mai mari ca Cernavodă, care nu au așa ceva, cum ar fi Medgidia, Fetești sau chiar Constanța. Pentru că este pandemie, Primăria Cernavodă nu a pregătit niciun spectacol de Revelion, dar locuitorii orașului se pot bucura de vin fiert, șampanie și un spectaculos foc de artificii.

Viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali, a povestit pentru CTnews, cum a fost împodobită localitatea și care sunt surprizele pe care locuitorii le pot vedea în acest an.

Domnul primar, an de an, vrea să aducă ceva nou cernavodenilor și în acest an a făcut acest tunel, nu a mai făcut cupola, dar am împodobit tot orașul, nu numai în zona centrală. Tot orașul este pregătit de sărbătoare. Avem 430 de ornamente pe stâlpi, avem pe pod 26 de ornamante, am pavoazat Primăria, centrul, avem în toate intersecțiile pomi, cea la Centrala Nucleară, de la Unitatea 1 și 2, cea de la blocul turn și cea de la pod. Avem pe Titulescu pavoazat la fel, parcul de pe Medgidiei, cam toată Cernavodă este luminată”, a povestit Șerif Cîrjali.

Patinoarul din Cernavodă reprezintă și în acest an una dintre atracțiile sărbătorilor de iarnă pentru copii și nu numai. Vestea bună este că patinoarul va fi deschis până pe 17 ianuarie 2022 pentru ca cei mici să se bucure cât mai mult de acesta.

Domnul primar i-a obișnuit pe cernavodeni, pe copii, ca an de an să avem patinoar. I-a obișnuit ca în fiecare an patinoarul să fie gratuit. Sunt din fonduri proprii. Copiii sunt foarte fericiți, an de an are succes patinoarul. Va ține până pe 17 ianuarie patinoarul. Are o grosime de 20 de centimetri, este foarte utilat și atractiv. Sperăm ca și la anul să avem iarăși patinoar și să avem fără costuri”, a spus viceprimarul din Cernavodă.

El a mai afirmat că accesul pe patinoar este gratuit, iar patinele pot fi, de asemenea, închiriate fără nici un cost.

Montajul și pregătirea patinoarului au durat cinci zile pentru a face suportul de gheață.  Este un patinoar artificial și beneficiază cernavodenii, dar aud că vin și din Medgidia, vin și din Fetești, vin și din Constanța, deci toți copiii care vor să vină la Cernavodă beneficiază gratuit de patinoar, dar și de patine. Totul este gratuit. Sunt copii care vin cu patinele cumpărate, dar noi avem patine pentru toate categoriile de vârstă”, a precizat Șerif Cîrjali.

El recomandă ca oamenii să respecte regulile de prevenție în perioada pandemiei și explică faptul că patinoarul funcționează la jumătate din capacitate tocmai pentru păstrarea distanței.

Recomandăm cetățenilor să păstreze distanțarea socială. Avem patinoarul pe care l-am montat, de 600 de metri pătrați. Permite accesul între 150 și 250 de persoane, dar vom merge la jumătate din capacitate”, a transmis viceprimarul Șerif Cîrjali.

Primăria Cernavodă nu a mai putut pregăti surprizele din alți ani pentru locuitorii orașului, de Revelion, din cauza restricțiilor generate de pandemie. Dar chiar dacă nu vor mai fi spectacole și concerte, locuitorii orașului se pot bucura de un spectaculos foc de artificii.

În acest an, din cauza pandemiei, nu vom avea un spectacol, dar am pregătit șampanie, vin fiert și focuri de artificii splendide”, a spus viceprimarul Șerif Cîrjali.  

Reprezentanții Primăriei Cernavodă au pregătit și un mesaj de Anul Nou pentru cetățeni, iar acesta a fost transmis de Șerif Cîrjali, prin intermediul CTnews.

“Ne dorim, în primul rând, să scăpăm de pandemie și să avem un an mult mai bun, mult mai sănătos și cu oameni frumoși”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*