FOTO VIDEO Primăria Aliman, pregătită de debutul anului școlar în contextul pandemiei. George Nicola: “Vom începe noul an școlar cu copiii în bănci, în cele mai bune condiții”!

George Nicola, primarul comunei Aliman. FOTO Paul Alexe

Debutul noului an școlar se apropie cu pași repezi, iar guvernanții au luat decizia de a lăsa la latitudinea autoritățilorpublice locale modul în care se vor desfășura cursurile. În comuna constănțeană Aliman, primarul George Nicola recunoaște că situația deosebită creată de pandemia cu noul coronavirus reprezintă o provocare fără precedent, dar este de părere că elevii trebuie să revină acolo unde le este locul, adică în băncile școlilor.

 În curând, va începe școala, într-un context foarte diferit față de anii precedenți, deoarece suntem într-o criză sanitară fără precedent, dar vom lua toate măsurile care se impun pentru a începe în condiții cât mai bune noul an școlar. Suntem pregătiți pentru achiziționarea de tablete, acolo unde este cazul, dar învățământul nu se face atât de bine de la distanță, astfel încât, pentru că totul a fost lăsat la latitudinea factorilor locali, noi considerăm că învățământul se face cel mai bine față în față”, spune primarul comunei constănțene.

Totuși, acesta nu exclude mutarea procesului educativ în online, dar îi asigură pe cei 410 elevi, dar și pe cadrele didactice de la cele trei școli din comună, că sunt create toate condițiile pentru ca studiile să se desfășoare normal.

“Vom lua toate măsurile pentru începerea în bune condiții a noului an școlar, indiferent de modul în care se vor face studiile, online sau cu prezența copiilor în băncile școlilor, a declarat, pentru CTnews, primarul George Nicola.

Autoritățile publice locale din comuna Aliman sunt preocupate de condițiile de învățământ oferite în cele trei școli de pe teritoriul unității administrativ-teritoriale, iar la ultima ședință de consiliu local au direcționat o importantă sumă de bani din bugetul local pentru asigurarea celor mai bune condiții de învățământ pentru copiii din comună.

În ultima ședință a consiliului local, la sfârșitul lunii iulie, am aprobat o importantă sumă de bani pentru reamenajarea școlilor, pentru zugrăvirea lor, pentru dezinfecție, dezinsecție și deratizare și pentru achiziționarea materialelor care sunt necesare pentru începutul noului an școlar, a punctat primarul comunei Aliman.

În prezent, în comună își desfășoară activitatea trei unități de învățământ: Școala gimnazială “Dan Spătaru” din Aliman, Școala cu clase primare I-IV din Vlahii și Școala gimnazială din Dunăreni. Totodată, recent, în cadrul consiliului local au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei școli noi în Aliman, fiind depusă documentația necesară la Compania Națională de Investiții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*