FOTO VIDEO Polițiștii acționează în civil, cu scop preventiv, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate ale municipiului Constanța

Acțiuni preventive pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară. FOTO Paul Alexe

Creșterea alarmantă, în ultima perioadă, a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, a determinat autoritățile locale să treacă la noi măsuri de restricții pentru populație.

Astfel, începând cu data de 15 octombrie 2020, în urma deciziilor luate de către Comitetul pentru Situații de Urgență al județului Constanța, în toate localităţile, s-a instituit obligaţia de purtare a măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare, staţiile de autobuz, peroane şi alte asemenea, falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în apropierea unităţilor de învăţământ, până la o distanţă de 50 de metri de la intrarea în perimetrul şcolii.

„Autorităţile publice locale din judeţul Constanţa vor întreprinde măsuri pentru respectarea, pe teritoriul localităţilor, a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, au fost cum sunt prevăzute de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă”, a transmis, într-un comunicat de presă, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.

Pentru a se asigura că măsurile sunt respectate de către populație, polițiștii constănțeni au intensificat activitățile pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, mai multe echipe de polițiști în civil aflându-se pe teren, în această după-amiază. Polițiștii constănțeni au avut în vedere zonele aglomerate ale orașului, precum piețele, terasele, societățile comerciale, dar și mall-urile.

Rolul acestor controale nu este de a aplica sancțiuni, ci de a aduce la cunoștința cetățenilor normele de protecție sanitară împotriva răspândirii cu noul coronavirus. În acest sens, polițiștii au discutat cu cetățenii și le-au explicat că trebuie să poarte masca de protecție în mod corespunzător, să respecte distanțarea fizică, precum și regulile de igienă care se impun. Scopul nostru este ca toți cetățenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, a declarat, pentru Constanța NEWS, Cristina Gavriloaie, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

De la debutul pandemiei, în județul Constanța a fost înregistrat un număr de peste 4000 de infectări cu noul coronavirus, cu o creștere alarmantă în ultima perioadă. Astfel, municipiul Constanţa a trecut de o rată de incidenţă 1,5 la 1.000 de locuitori, o situație asemănătoare fiind înregistrată la Mangalia, Murfatlar, Agigea şi Cumpăna.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*