FOTO VIDEO Ploile torențiale în județul Constanța au produs inundații în Mihail Kogălniceanu, Stupina și Valu lui Traian

Inundații în Mihail Kogălniceanu. FOTO ISU Dobrogea
Inundații în Mihail Kogălniceanu. FOTO ISU Dobrogea

Pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța au fost solicitați să intervină, vineri după-amiază, în mai multe zone ale județului în care s-au semnalat acumulări mari de apă în urma ploilor torențiale.

Astfel ei au acționat în Mihail Kogălniceanu și în localitatea Stupina, unde au fost chemați sp scoată apa din mai multe gospodării.

De asemenea, ei au fost solicitați să intervină și în comuna Valu lui Traian, dar până la urmă acolo au acționat pompieri voluntari din cardul primăriei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod roșu nowcasting pentru vinderi dupa-amiază, ce a vizat localitățile Mihail Kogălniceanu, Lumina, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Crucea, Pantelimon, Târgușor, Saraiu, Horia, Gradina, Vulturu.

Astfel conform ANM, pentru intervalul orar 15:05 – 16:30 au fost prognozate averse de până la 50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelie.

Populația județului a fost înștiințată prin intermediul sistemului RO-ALERT referitor la modul de protecție în cazul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*