FOTO VIDEO Ploile torențiale în județul Constanța au produs inundații în Mihail Kogălniceanu, Stupina și Valu lui Traian

Inundații în Mihail Kogălniceanu. FOTO ISU Dobrogea
Inundații în Mihail Kogălniceanu. FOTO ISU Dobrogea

Pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța au fost solicitați să intervină, vineri după-amiază, în mai multe zone ale județului în care s-au semnalat acumulări mari de apă în urma ploilor torențiale.

Astfel ei au acționat în Mihail Kogălniceanu și în localitatea Stupina, unde au fost chemați sp scoată apa din mai multe gospodării.

De asemenea, ei au fost solicitați să intervină și în comuna Valu lui Traian, dar până la urmă acolo au acționat pompieri voluntari din cardul primăriei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod roșu nowcasting pentru vinderi dupa-amiază, ce a vizat localitățile Mihail Kogălniceanu, Lumina, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Crucea, Pantelimon, Târgușor, Saraiu, Horia, Gradina, Vulturu.

Astfel conform ANM, pentru intervalul orar 15:05 – 16:30 au fost prognozate averse de până la 50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelie.

Populația județului a fost înștiințată prin intermediul sistemului RO-ALERT referitor la modul de protecție în cazul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*