FOTO VIDEO Orașul Ovidiu găzduiește Campionatul Național de Haltere pentru juniori. Timp de trei zile, cei mai buni halterofili din țară Under-20 luptă pentru medalii  

Campionatul Național de Haltere Under-20 de la Ovidiu. FOTO Roxana Dumitrică

Cei mai buni halterofili din țară s-au întâlnit la Ovidiu.  Timp de trei zile,  orașul a devenit capitala halterelor românești. Cei mai buni juniori din țară și-au măsurat forțele în etapa finală a Campionatului Național Under-20, luptând pentru diferite medalii. La competiția găzduită de Sala de Sport din Ovidiu, au participat 110 sportivi de la 25 de cluburi din toată țara.

,,Suntem la etapa finală a etapei finale de juniori, o competiție oficială. Este exceptional ce au reușit să facă colegii noștri alături de autoritățile de aici. Cum am mai spus,  Ovidiu chiar intră în forță în rândul cluburilor sportive din țară care organizează evenimente de asemenea anvergură și impune un nou standard,, a spus Alexandru Pădure, secretar general al Federației Române de Haltere.

“E prima data când venim la Ovidiu. E o competiție foarte reușită, un club sportiv de valoare, sperăm să ne vedem și la anul. Avem mulți sportivi de performanță”a afirmat Marius Ulăreanu, membru al Biroulu Federal al Federației Române de Haltere.

Printre marii favoriți la titlurile naționale se numără și trei sportivi de la CSO Ovidiu, care au impresionat deja în etapele de calificare. Ionuț Tucă, în vârstă de 18 ani, este campion european și are prima șansă la câștigarea medaliei de aur la categoria 102 kilograme. Tot cu șanse importante la primul loc sunt cotate surorile Țurcanu, Ioana, în vârstă de 17 ani, la categoria 76 kilograme, și Gabriela, în vârstă de 19 ani, la categoria +87 de kilograme.

“Nu este foarte dificil, este foarte frumos. Practic acest sport de mică. Este pentru toată lumea, fiecare poate fi bun, este vorba despre multă muncă. 90% este muncă și 10% calități native”, a spus, emoționată, vicecampioana Ioana Țurcanu.

CSO Ovidiu numără medalii după medalii, după fiecare competiţie la care participă tinerii acestui club sportiv.

Elevii antrenați de Eduard Simineanu au deja un palmares bogat. Medaliile obținute de sportivii de toate vârstele au confirmat, în ultimii ani, capacitatea antrenorului, dar și faptul că orașul Ovidiu oferă nenumărați campioni. Tocmai de aceea, Primăria Ovidiu a susținut de fiecare dată activitatea clubului.

“Este frumos și provocator, dar dacă o faci din inimă, reușești. Sunt copii dedicați, muncitori, selecționați de la vârste mici. Sunt selecționați în loturi olimpice, au rezultate, zeci de medalii. Cele mai bune performanțe au fot obținute în 2019, în Israel, unde am avut un campion mondial. Sportivii noștri au participat la Cupa Mondială din Peru, care din cauza pandemiei s-a desfășurat online, unde s-au clasat prinre primii 10” a spus Eduard Simineanu, antrenorul secție de haltere de la CSO Ovidiu.

Pentru Ovidiu este o adevărată sărbătoare sportivă, ținând că a găzduit în premieră un campionat național de haltere. Întrecerea a fost organizată de Primăria Ovidiu, prin Clubul Sportiv Ovidiu. Competiția este dedicată memoriei lui Angheluș Beșleagă, fostul sportiv și antrenor de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța și CS Farul Constanța, care s-a stins din viață în noiembrie 2020, la numai 43 de ani, după ce a pierdut lupta cu Covid-19.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*