PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

Orașul Constanța. FOTO Primăria Constanța

Municipiul Constanța, în calitate de beneficiar, anunță începerea activităților proiectului cu titlul „Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 36 „Comandor Dimitrie Știubei”, Constanța’’, în urma semnării contractului de finanțare nr.22076 din 22.02.2023, depus în cadrul apelului PNRR/2022/ Componenta: 5 -VALUL RENOVĂRII, APELUL DE PROIECTE DE RENOVARE ENERGETICĂ MODERATĂ A CLĂDIRILOR PUBLICE, titlu apel PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1.

Codul proiectului: C5-B2.1.a-1876.

Obiectivul general al proiectului constă în tranziția către un fond construit rezilient și verde.

Obiectivul specific al proiectului constă în renovarea energetică moderată a corpului de clădire aferent Școlii Gimnaziale nr. 36 „Comandor Dimitrie Știubei”, Constanța, Al. Fragilor, nr. 1, Constanța cu o suprafață construită desfășurată de 2.253,00 mp având funcțiunea de clădire de învățământ.

Activități specifice: Reabilitarea termică a anvelopei și măsuri de reabilitare și modernizare a sistemelor de instalații din clădire inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice – surse regenerabile.

Finanțarea proiectului este acordată Unității Administrativ – Teritoriale municipiul Constanța de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Planul Național de Redresare și Reziliență PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1.

Valoarea totală a proiectului este de 5.807.165,44 lei cu TVA din care 4.879.970,96 lei valoare eligibilă nerambursabilă din PNRR și 927.194,48 lei valoare TVA eligibilă, de la bugetul de stat.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni calculate de la data semnării contractului de finanțare de către ultima parte contractantă, care poate fi prelungită prin acordul părților, la care se adaugă, dacă este cazul, perioada care cuprinde și activitățile realizate înainte de semnarea contractului de finanțare, respectiv 03.03.2023 – 02.09.2024.

Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale.

Persoană de contact:

Ionela Nicoleta Arnăutu – manager de proiect

e-mail: programe@primaria-constanta.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*