FOTO VIDEO O vizită în familie la Delfinariu și Microrezevație. Ultima zi călduroasă din an a scos constănțenii la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Un cerb fotogenic. FOTO Adrian Boioglu

O duminică de sfârșit de noiembrie cu 23 de grade Celsius vezi mai rar. Constănțenii au ieșit pe faleză și mulți dintre ei au profitat de vremea frumoasă pentru a vizita Complexul Muzeal pentru Științele Naturii. Echipa Constanța News i-a urmărit pe cei care au vrut să admire joaca delfinilor sau animalele din microrezevație.

Trebuie spus că în extrasezon prețul de intrare la Complexul Muzeal este unul simbolic. Părinții plătesc doar 10 lei pentru acces la Microrezevație, Delfinariu, Planetariu și Expoziția de Păsări Exotice, iar cei mici au bilete la 5 lei. Dacă vii cu un copil mai mic de 5 ani intrarea este gratuită.

Primul pas – Delfinariul

Sunt două spectacole pe zi în extrasezon. Delfinii Ni-Ni și Chen Chen se joacă în fața spectatorilor la orele 12.00 și 16.00. Duminică, sala de spectacole s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de spectatori amatori de un show cu delfini. Mamiferele marine, coordonate de frumoasele dresoare, Silvia și Georgiana, au arătat spectatorilor toate săriturile și jocurile învățate peste vară.

Spectacolul durează aproape jumătate de oră, iar duminică la ora 16.00 sala era arhiplină. Micuții aplaudau fiecare mișcare a delfinilor, fiecare lovitură de mingie sau săritură. La final vedeai numai fețe zâmbitoare de adulți și copii deopotrivă.

 

Spectacol cu casa închisă la Delfinariu. FOTO Adrian Boioglu
Spectacol cu casa închisă la Delfinariu. FOTO Adrian Boioglu

Planetariul, refăcut de la zero

Planetariul este un alt punct de atracție al Complexului Muzeal. Locația a primit recent un nou proiector și scaune mai confortabile. Explicațiile sunt realizate mai întâi pe vechiul proiector, după care vezi cum stelele și planetele încep să prindă viață cu ajutorul proiectorului digital.

Microrezervația, mai frumoasă pe timp de toamnă

Cele 23 grade Celsius de afară te îndemnau să faci o plimbare pe aleile cimentuite ale Microrezevației. Lași Delfinariul pe dreapta și ajungi pe o cărare șerupuită la zona unde un struț caută de mâncare prin iarba de pe lângă gardul de sârmă. Vizitatorii i-ar da ceva de mâncare, dar se tem de ciocul tare și privirea “amenințătoare”. Câțiva pași mai departe poți să ajungi la cușca multi-dimensională împărțită de rațe mandarin, bibilici și alte păsări domestice.

Vizitatorii plecați să vadă animalele și păsările exotice după spectacolul de după-amiază de la Delfinariu trebuie să știe că tot Complexul se închide la ora 17.00, iar drumul printre cuștile animalelor nu poate fi parcurs în doar jumătate de oră.

Trecem și noi repede pe lângă păuni și ajungem la ponei. Căluții nu se sfiesc să-ți mănânce din palmă. Mistreții de vis-a-vis nu sunt la fel de prietenoși. Dorm într-un culcuș de paie.

Ratonii stau ascunși, iar urșii cu trompă nu seamănă cu ce și-ar putea imagina un vizitator care nu i-a văzut niciodată.

Atracția principală a Microrezervației sunt zebrele și căprioarele. Cele două specii au țarcuri separate. Animalele vin lângă gard, se lasă hrănite cu un smoc de iarbă și apoi pleacă la următorul turist. Au suficient spațiu să alerge la Microrezevație. Și ele și muflonii nu tocmai prietenoși sau cerbul care e mare amator de fotografii.

În iarbă vezi trei iepurași care aleargă din țarcul cerbului către zona cu pelicani, iar lebedele de pe lac stau la adăpostul malului, sub un podeț de lemn.

După ora 17.00, un paznic anunță vizitatorii că programul este aproape de final. Abia atunci realizezi că ai putea să pierzi o zi prin Microrezervație și să nu fie de ajuns pentru a admira toate animalele. Uiți că nu mai ești copil și te bucuri de animalele prietenoase.

Am lăsat expoziția de păsări exotice pe o altă zi și ne-am promis că ne întoarcem. Data viitoare luăm mâncare pentru animale și păsări și venim pe lumină să ne bucurăm de fotografii mai frumoase.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*