FOTO VIDEO Noi atracții la Delfinariul din Constanța. Doi lei de mare patagonezi vor putea fi urmăriți de la sfârșitul acestei săptămâni

Lei de mare patagonezi la Delfinariul din Constanța. FOTO CTnews.ro

Delfinariul din Constanța are două vedete noi începând de astăzi. Sunt lei de mare patagonezi, au sosit recent și ocupă vechiul bazin al delfinilor, care a fost reamenajat și decorat special pentru aceste mamifere. Se numesc Body și Morgan și vor face deliciul spectacolelor pentru copii şi adulţi între reprezentaţiile delfinilor de la Delfinariu.

“În timpul reprezentațiilor, publicul va afla detalii despre leii de mare, despre viața lor și despre modul lor de comunicare. Este o muncă foarte ușoară și prietenoasă; ei sunt foarte prietenoși iar noi știm cum să lucrăm cu ei” spune Marco Tulio, antrenorul mexican care lucrează cu ei de ani de zile.

Cei doi masculi se joacă de astăzi în fostul bazin al delfinilor, sub privirile atente ale îngrijitorului lor și al biologilor de la Delfinariu. Amândoi au vârsta de 7 ani și sunt în grija instructorului cu care vor face spectacole, un specialist din Mexic. Nu stau locului o clipă, sunt hiperactivi și bucuroși unul de compania celuilalt. Sunt obișnuiți cu oamenii și nu sunt sperioși absolut deloc. Cei doi lei de mare patagonezi au lucrat în multe orașe din nordul Italiei, iar anul acesta au fost la Budapesta. De acolo au ajuns la Constanța

“Înainte să ajungă aici au fost în Ungaria. În mod normal ei stau în Italia însă anul acesta nu a fost un an bun pentru Italia și din acest motiv au fost detașați în Ungaria. Însă ei au performat în multe acvarii mari din Europa” explică Filip Ceeari, proprietarul celor două mamifere marine.

Leii de mare nu trebuie confundați cu focile. Focile sunt mai micuțe, nu au urechi exterioare, au înotătoarele mai scurte și mai groase. În schimb, leii de mare sunt foarte gălăgioși. Specia de Patagonia mănâncă 7 sau 8 kilograme de pește pe zi și atinge la maturitate 350 de kilograme și 2 metri înălțime. Reprezentațiile leilor de mare încep din acest weekend și vor fi două sau trei demonstrații pe zi.

Tot astăzi, Delfinariul a marcat și un alt eveniment: a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru extinderea lui. Delfinariul se va extinde de la 1 milion de metri cubi la 4 milioane de metri cubi, de la 270 de metri suprafață, la 800 de metri suprafață. În felul acesta, va putea găzdui cel puțin șase delfini. Nu a fost deloc simplu să se găsească 5 milioane de euro pentru un astfel de investiție.

“De ce am ajuns la această extindere? Delfinariul în fiecare an are foarte mulți vizitatori, foarte mulți turiști, facem această investiție pentru turismul românesc, pentru turismul constănțean, pentru turiștii din România și turiștii din afara țării. În discuțiile pe care le-am avut cu echipa de la Delfinariu mi-am dorit întotdeauna să mărim numărul de animale, numărul de delfini în primul rând, de mamifere și nu se putea face cât timp nu se extinde acest Delfinariu. Prin această investiție vom duce Delfinariul la standarde europene. Sper că peste 24 de luni constănțenii, turiștii din România și turiștii din străinătate să beneficieze de acest Delfinariu nou la standarde europene” a spus Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Șase delfini vor încăpea în noul delfinariu. Doi sunt deja și ar mai trebui încă patru, ce vor fi cumpărați de undeva din Europa. Delfinii sunt excedentari în Europa, pentru că în multe țări delfinariile se închid.

“Sper ca acest delfinariu în 24 de luni să aibă delfini, lei de mare și foci, să putem să folosim și bazinele exterioare. Am fost ieri la Ministerul Mediului să găsim o soluție pentru a le putea folosi pentru foci și lei de mare așa cum în Europa pot fi folosite, dar la noi din păcate legislația este un pic mai strictă.” – Adrian Bilbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Atracții noi la Delfinariul din Constanța. Ce pot vedea turiștii care ajung pe litoral

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*