FOTO VIDEO Delfinariul este deschis și iarna. Constănțenii pot asista la antrenamentele și demonstrațiile delfinilor

Delfinii, la joacă. FOTO Cătălin Schipor
Delfinii, la joacă. FOTO Cătălin Schipor

Toamna blândă de care am avut parte anul acestea le-a dat posibilitatea animalelor să se pregătească mai bine pentru iarna care vine. Și Delfinariul din Constanța s-a pregătit pentru iernat: Ni-Ni și Chen-Chen au trecut la un alt regim de hrană, fac mai puțin efort decât vara, li se scade temperatura apei și vor primi mai multe vitamine. Asta nu înseamnă repaos total, ci un alt regim de viață și de efort. Delfinariul rămâne în continuare deschis.

“Complexul Muzeal de Științe ale Naturii – Delfinariul Constanța vă așteaptă și în perioada de iarnă, și în perioada de Sărbători. Suntem închiși doar în prima zi de Crăciun și prima zi a Anului Nou, pe 1 ianuarie. În rest, suntem deschiși și funcționăm” spune Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

A fost o vară lungă pentru cei doi delfini de la Constanța, cu multe reprezentații în care i-au încântat pe turiști. Septembrie a fost ultima lună plină cu public, iar la finalul ei Ni-Ni și Chen-Chen le-au dat de înțeles instructorilor că ar vrea o vacanță. Așa că două săptămâni delfinii nu s-au mai întâlnit cu publicul și mai mult au lenevit. De pauza delfinilor au profitat și biologii care au găsit ocazia să facă pregătirile pentru iarnă: schimbarea apei, curățarea pereților și fundului bazinului și scăderea treptată a temperaturii.

Nu doar temperatura apei și a mediului ambiant se schimbă la delfini, ci și meniul zilnic. Delfinii vor mânca puțin mai mult ca să facă față mai bine frigului din anotimpul rece, exact ca delfinii din mări și din oceane. Fiecare salt al lor, necesită o cantitate uriașă de energie pe care trebuie să o ia din hrană. Ni-Ni și Chen-Chen mănâncă 5 specii de pește, în mod curent: printre ele sunt șprotul și baby hering. De unde știm aceste amănunte ? Din explicațiile biologilor, pe care le primim în fiecare zi, când sunt antrenamente cu delfinii.

“Vreau să explic ce înseamnă antrenamente și ce înseamnă demonstrații. În timpul săptămânii avem antrenamente interactive unde merită să veniți. Ele nu sunt ceva mai puțin decât demonstrațiile – sunt un element educativ suplimentar. Altfel spus, aceste antrenamente înseamnă ceva mai mult decât demonstrațiile, neapăsând pe spectaculozitate, ci mai mult pe transferul informațiilor către vizitatori, către dumneavoastră.

Să aflați – că sunteți în majoritate constănțeni – ce e cu aceste animale, cum se înțeleg ele cu omul și cum comunică. Toate astea se întâmplă de luni până vineri la orele 11.15 cu denumirea de “Antrenamente cu Delfinii”. Vă invităm să le vedeți!” spune directorul, Adrian Bîlbă.

Reprezentațiile de iarnă la Delfinariu au un alt mesaj, care se îndreaptă către constănțeni: responsabilitatea localnicilor față de mediul în care ne desfășurăm viața și felul în care avem grijă de Marea Neagră.

“În weekend, zilele de sâmbătă și duminică avem demonstrații. Acolo, elementul de spectaculozitate înlocuiește sau prevalează pe cel educativ, pentru că s-a observat că vizitatorii din weekend sunt de regulă cu copii mici, cu familii – axați pe relaxare – și vrem să transmitem o imagine relaxată a Delfinariului. Așadar vă așteptăm la Delfinariu de luni până luni! La orele 11 și 15 – ore la care performăm cu delfinii antrenamente, respectiv demonstrații”, a mai spus Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*