FOTO VIDEO Momente unice pentru 60 de copii din Centrele de plasament. Ei au văzut pentru prima dată delfinii și un spectacol la Planetariu

Pentru un delfin bine dresat, mâncarea e mai gustoasă la înălțime. FOTO Adrian Boioglu
Pentru un delfin bine dresat, mâncarea e mai gustoasă la înălțime. FOTO Adrian Boioglu

Un zâmbet pe fețele celor mai năpăstuiți copii din Constanța. Este modul în care i-au mulțumit 60 de copii și tineri consilierului municipal Tudorel Chesoi. Președintele PNȚCD Constanța a pus la cale un plan, alături de conducerea Complexului Muzeal pentru Științe ale Naturii și a reușit în doar câteva zile să organizeze un eveniment unic.

Ideea a fost simplă: copiii orfani sau cei cu dizabilități merită să fie incluși în societate și să se bucure de ceea ce are mai frumos orașul Constanța. 60 dintre ei care își petrec zilele în diverse centre de plasament au fost urcați în autocare și au ajuns duminică după-amiază la Complexul Muzeal pentru Științe ale Naturii (CMSN). Acțiunea a primit imediat acordul directorului instituției, dr. Adrian Bîlbă, așa că vizitatorii au fost ghidați prin expoziția de păsări exotice și, mai apoi, la Planetariu.

Spectacolul stelelor și al planetelor i-a impresionat pe cei mici. Unii dintre ei nu au văzut în viața lor asemenea imagini, dar momentul cel mai așteptat a fost spectacolul delfinilor Ni-Ni și Chen-Chen.

Cu puțin timp înainte de ora 16.00, copiii și tinerii au luat loc pe băncuțele de lemn ale Delfinariului. Au fost surprinși să primească din partea instituției albume de fotografii cu viețuitoarele din curtea CMSN și câte un tricou cu însemnele programului DELPHI.

Dresoarele de delfini, Silvia și Georgiana au făcut din nou spectacol. Delfinii au sărit după mingiile atârnate de tavan, au dansat, au făcut sărituri până la limita superioară a sălii și au aruncat cu baloane în sală. Spectacolul de neuitat pentru cei mici a fost urmărit de cei 60 de vizitatori speciali și de alte câteva zeci de persoane care au venit să admire grațioasele mamifere marine.

După spectacol, copiii și tinerii au primit daruri din partea lui Moș Crăciun. Consilierul municipal Tudorel Chesoi este cel care le-a împărțit cadourile.

“Timp de un an ca și consilier municipal m-am luptat pentru obținerea unor fonduri absolut necesare pentru școlile din Constanța. Sunt bucuros că am și reușit în ultima ședință, unde au fost adoptate amendamentele mele pentru bugetul din Constanța, prin repartizarea unor sume unităților școlare pe care le reprezint.

Această activitate am considerat că e bine să o încununez cu chemarea unor copii din centrele de plasament care au fost la Planetariu și la Delfinariu. I-am văzut fericiți, mă bucur și eu odată cu ei. Eu sunt bucuros că am putut să fac acest lucru pentru niște copii pe care trebuie să-i iubim cu toții”, a declarat Tudorel Chesoi pentru Constanța NEWS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*