Amenzile aplicate săptămâna trecută pentru aruncarea gunoiul pe domeniul public din Constanța au depășit 320.000 de lei

Amenzile aplicate săptămâna trecută pentru aruncarea gunoiul pe domeniul public au depășit 320.000 de lei. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali constănțeni au aplicat sancțiuni aspre, săptămâna trecută, pentru persoanele fizice și juridice care ignoră cu bună știință prevederile legale în privința gestionării deșeurilor.

Astfel, polițiștii locali au aplicat 159 de sancțiuni persoanelor fizice și juridice în valoare totală de 328.900 de lei, astfel:

  • o sancțiune conform Legii nr. 211/2011 privind gestionarea deșeurilor în valoare totală de 3.000 lei;
  • 136 de sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 74.400 de lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru- scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane etc);
  • 19 sancțiuni aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 245.000 de lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate;
  • trei sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 6.500 de lei pentru depozitarea temporară pe domeniul public a sacilor de gunoi.

Pentru a evita aceste situații neplăcute și pentru a rămâne cu banii în buzunar, cetățenii orașului Constanța sunt rugați să nu mai arunce gunoiul pe stradă, să nu mai depoziteze sacii menajeri cu deșeuri pe domeniul public sau la colțurile străzilor, iar constănțenii care locuiesc la case să scoată gunoiul doar în zilele de colectare stabilite cu operatorul de salubritate și în recipiente speciale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*